IFA 2017 – Verdens bedste nyheder inden for lyd og hearables

af

Elektronistas gæsteblogger Trine Ravnkilde har taget turen til Berlin for at deltage i IFA, verdens største messe for forbrugerelektronik. Hun gik på jagt efter de bedste nyheder inden for lyd og hearables og har fundet 3 fantastiske gadgets – nemlig et par geniale, trådløse høretelefoner, intelligent noise reduction-ørepropper og innovative høreapparater.

S

eptember er det nye december – i hvertfald hvis man er technørd som mig. September betyder nemlig IFA i Berlin, som også er kendt som juleaften for os, der elsker duften af nye dimsedutter med on-knapper.

Messen bugner af robotter, VR, smartphones, smarthomes, smart-alting, men det jeg er kommet for at finde, er verdensnyheder inden for lyd og hearables. Som innovationsdirketør i en kæde af høreapparatsforhandlere og stolt hørenørd er det kun de smukke decibel, der kan få mig til at pakke bilen og køre de 7 timer fra Horsens til Berlin.

Vi ledte med lys og lygte efter de nyeste og bedste produkter inden for høretelefoner, hearables og høreapparater og fandt 3 virkelig spændende nyheder, som vi har pakket med hjem i kufferten!

SWISS AUDIO : HiFi Wireless Earbuds
Jeg kan uden at ryste på stemmen sige, at det produkt, der fejede benene mest væk under mig, var disse HiFi wireless Earbuds fra Swiss Audio.

Umiddelbart troede jeg ikke, de ville kunne byde på ret meget mere end de andre trådløse høretelefoner, der boomer frem på markedet i øjeblikket, og som vi endda i Danmark er rigtig flot repræsenteret på. Men da jeg fik lov til at få dem i hænderne må jeg sige, at jeg blev overrasket! Det var en rigtig fin støjdæmpning, rigtig god lyd fra musikken, men endnu en ting: forstærkning! Yes, armene op over hovedet og en lille sejrsdans på stedet! Det var lige sådan et produkt jeg tog af sted for at finde. Vi har endelig et rigtig stærkt bud på en god trådløs høretelefon, som også kan bruges med forstærkning, og altså fungere som et simplificeret høreapparat.

Et af de stærkteste features ved produktet er dog den app, der følger med. Her kan du costumize og individualisere lyden i dine høretelefoner. I app’en kan du få lavet en måling på din hørelse, der viser om musikken ville lyde bedre, hvis den kompenserede lidt ekstra på områder, hvor du måske har et høretab.

Du er også rigtig mange muligheder for at justere på frekvensområderne i forstærkningen, så du faktisk kan bearbejde lydsignalet, lige præcis som du selv vil have det. Det er en af de bedste apps, jeg har haft mulgihed for at prøve af, og jeg er selvsagt superspændt på at se produktet, når det kommer på markedet til februar 2018!

QuietOn earplugs
Siden jeg i foråret skrev om smart-ørepropper, som kunne forbindes til din smartphone og sende zen-lyde eller hvid støj ind i øret hele natten for at sikre søvn uden forstyrrelser, har interessen virkelig været stor omkring andre måder at dæmpe støj på, end de gule ørepropper fra apoteket.

Desværre har jeg ikke fundet nogle bedre alternativer til sovepropper end de formstøbte, man kan få lavet på bestilling. Men jeg fandt dog en rigtig spændende nyhed som kan løse mange andre støj-problemer!

Hvis du arbejder i et åbent kontormiljø, ofte rejser med fly eller tog, eller har svært ved at koncentrere dig, når du arbejder på cafeer, er der nu kommet et par ørepropper, som kan hjælpe. QuietOn har støjreducerende teknologi, som eftersigende skulle virke fantastisk godt på de lavfrekvente områder, som almindelige ørepropper kan have svært ved at klare. De specialiserer sig i at kunne lukke baggrundslyde som motorstøj, trafikstøj, printere, museklik og tastaturstøj ude. Så er du tit på farten, og gør baggrundslydene dig træt i hovedet er det altså et super godt produkt til dig.

Vi prøvede dem og umiddelbart var støjreduceringen markant og effektiv. Vi har selvfølgelig bestilt et sæt, så inden længe kan vi levere en mere fyldestgørende anmeldelse.

ReSound LiNX 3D
Jeg kan ikke gennemgå højdepunkterne fra IFA uden at nævne denye produkter fra GN ReSound. Deres nyeset høreløsning LiNX 3D vandt nemlig hele to priser under messen, som roste deres innovative høreløsning. Deres nyeste høreapparater kan knyttes til en app, hvor du både kan justere på lyden selv, men faktisk også kontakte din hørespecialist direkte og ønske en justering af dine høreapparater. Derefter laver hørespecialisten indstillingen elektronisk og sender den direkte til din app, som så sender indstillingen op i dine høreapparater. Derved har du altid din hørespecialist ”i lommen” og behøver ikke tage tid ud af din kalender til at besøge din høreklinik.

Udover at vi fik lov til at gå yderligere i dybden med deres nyeste teknik, fik vi også lov til at prøve deres nyeste idé. ReSound har nemlig indgået i et samarbejde med Miele, som nu har gjort det muligt for din tørretumbler at sende en besked til dine høreapparater, når dit tøj er tørt. Det er nok ikke noget, der kommer til at blive brugt i hundredevis af hjem i Danmark, men det er en rigtig sjov fodnote i den historie vi er ved at skabe, hvor alle vores ting i hjemmet er koblet sammen og forbundet.

Og så bliver jeg altså nødt til at nævne en fjerde ting. Og her skal man have de stærke fremtidsbriller på for at læse videre. Jeg var så utrolig heldig at få lov til at se Erica Warp fra EMOTIV demonstrere deres brain wearable, hvor vi fik lov til at se, hvordan vi kan skabe bevægelse bare med tankens kraft. Snart kan vi måske justere vores høreapparater bare ved at tænke på det, og snart kan vi aktivere google translate på et splitsekund – bare ved at tænke tanken, når vi møder et menneske, der snakker et andet sprog end os selv. These ARE the droids we are looking for, og jeg kan næsten ikke vente.

IFA17 bød på en masse fascinerende temaer og trends og gav virkelig stof til eftertanke. Vi ser fremad mod en masse nye spændende produkter, som kan forbindes på kryds og tværs, men samtidig ser vi også en stor udfordring i at gøre det på en måde, der ikke støjer og larmer i vores hverdag. Amber case (MIT og Harvard) holdte en forrygende keynote om mit nye yndlingsemne ”calm tech”, som faktisk har vendt ambitionerne for mit produktudvalg helt på hovedet.

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *