Danske robotter til kamp mod Corona virus

af

Kinesiske hospitaler køber lige nu godt ind i dansk robotteknologi. Med ultraviolet lys kan danske robotter nemlig ubemandet desinficere og dræbe virus og bakterier. Dermed kan den danske opfindelse hjælpe til med at begrænse spredningen af coronavirus, uden at udsætte hospitalspersonale for smittefare.

De selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus, også kendt som COVID-19. Det er kinesiske Sunay Healthcare Supply som køber ind hos UVD Robots i Odense, og det betyder ekstra mandskab til produktionen af desinfektionsrobotter i Odense.

”Vi er glade for via vores teknologi at kunne hjælpe til med at bekæmpe spredningen af virus i Kina. Vores innovative teknologi kommer jo virkelig til sin ret i alvorlige situationer som disse, hvor verdenssundheden er truet” siger adm. direktør i UVD Robots, Per Juul Nielsen i en pressemeddelelse.

De første robotter er allerede afsendt i denne uge, og i de efterfølgende uger afsendes flere større partier robotter med luftfragt for hurtigst muligt at blive indsat i kampen mod Coronavirus.

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *