VR-udstilling tager dig med til fremmede steder og drømmelignende universer

af

Der stilles skarpt på den nye og grænseløse virtuelle virkelighed i Copenhagen Contemporarys (CC) nye Virtual Reality udstilling under titlen CC LAB. Her introduceres en række danske og internationale kunstnere, der i arbejdet med dette nye medie skubber grænserne for, hvad kunstens oplevelsesrum kan være. 

Udstillingen løber fra d. 23.09.17 – 26.11.17 på Papirøen i København.

M

ens Virtual Reality (VR) har inspireret spiludviklere i årevis, er kunstnere og historiefortællere kun lige begyndt at udforske mulighederne inden for VR. Ved at inddrage VR i kunsten kan kunstnerne vende både op og ned og sætte spørgsmålstegn ved de virkeligheder, vi kender – og vi tvinges derfor til at reflektere (mere kritisk) over vores egen verden. Med udstillingen CC LAB tager Copenhagen Contemporary på Papirøen VR med ind i laboratoriet og dig med til fremmede steder og ud i drømmelignende universer, alt imens du står midt i én af de store, gamle papirhallers udstillingsrum. 

I Hal 1 viser det danske studie Makropol den omfattende installation ANTHROPIA (2017). ANTHROPIA er en filmisk VR-forestilling, hvor performance, installationskunst og VR mødes i en 60 minutters lang begivenhed. I CCs store hal bevæger publikum sig med VR-briller gennem installationens ceremonielle narrativ, der er inddelt i fem kapitler og udspiller sig på en minigolfbane. Vejen til ANTHROPIA begynder ved bane 1, men for hvert skridt man tager ind i den syntetiske virkelighed, opløses det velkendte gradvist, og en ny virkelighed tager form.

ANTHROPIA er en særforestilling, hvor der kun kan være 8 gæster i installationen ad gangen, og tilmelding via Billetto eller fysisk i CCs reception er derfor nødvendigt. Der vil blive lukket 2 gæster ind hvert kvarter, og performere fungerer som guider, der hjælper publikum gennem den ceremonielle rejse.

I Hal 2 præsenteres en anden vigtig aktør inden for VR; det danske produktionsskab Khora Contemporary, hvis vision er at skabe bro mellem kunstnere og Virtual Reality-mediet. CC præsenterer her en række kunstneres forskelligartede bud på, hvordan kunst og VR-teknologi kan forenes, produceret af Khora Contemporary. De udvalgte kunstnere arbejder normalt inden for vidt forskellige kunstneriske retninger: Maleri, skulptur, installation og video. I de nye VR-værker produceret af danske Khora Contemporary integreres disse traditionelle medier, og udstillingen giver publikum mulighed for at gå på opdagelse i virtuelle universer skabt af Christian Lemmerz (GE/DK), Paul McCarthy (US), Tony Oursler (US) og Erik Parker (GE/US).

Tony Oursler, Spacemen R My Friended (2016). Courtesy of the artist and Khora Contemporary

Rummet er dit lærred, og mulighederne er endeløse

I Hal 2 kan man også afprøve det anerkendte VR-tegneprogram Tilt Brush. Tilt Brush er CCs VR-tegneværksted for børn og andre kreative sjæle, hvor man har mulighed for at prøve det innovative Virtuel Reality tegneprogram Tilt Brush og give kreativteten frit spil: Oplev fx dine penselstrøg blive 3D, kast med stjerner i alle farver eller skriv dit navn med flammer.

Udstillingen løber fra 23.09. – 26.11.17 i CC på Papirøen i København.

OBS. Oplevelsen ANTHROPIA i Hal 1 tager 60-70 minutter og koster 50 kr., der tillægges den normale indgangspris til CC på 75 kr. Minimum aldersgrænse er 16 år. Ca. 5000 billetter sættes til salg.

 

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *