Video: Imponerende udvikling i spilindustrien

af

Udviklingen inden for videospil er vild, når man tænker på den relativt korte tid, der er gået siden det første kommercielt tilgængelige spil ramte markedet i 1972. Måske husker du ikke Pong fra 1972, men du kender med garanti sikkert Nintendos Donkey Kong fra 1981 eller Doom-spillet fra 2003. Spilindustrien bliver ved med at udvikle sig med nye innovationer, herunder ved at inddrage VR-, AI- og AR-teknologierne som det fx ses i The Brookhaven Experiment.

Et stykke digitalt kulturhistorie, tak!

D

enne video tager dig med på en tidsrejse 40 år tilbage, hvor det hele startede fra 2d-grafik til næsten naturalistisk 3d-grafik. Charlie Brooker gør noget lignende i TV-showet How Videogames Changed the World fra 2013 og påpeger undervejs mediets historie og dets betydelige indvirkning på kulturer og hverdagsliv verden over. Vi er nemlig kun lige begyndt at realisere potentialet i gaming- og spilindustrien.

Videospil anno 1952 til 2015

Videospil anno 2017

Alene sidste år havde spilindustrien indtægter for 91 milliarder dollars fra bl.a. mobilspil, detailhandel og free-to-play-spil. Og hvad bliver det næste så? Augmented Reality-spillet Magic Leap, der blander virkelighed med magi, er et godt bud. Det vides endnu ikke, hvornår Magic Leap bliver tilgængelig for offentligheden, men demo’en gør gamere længselsfulde efter at prøve det.


Udviklingen inden for animerede videospil er så forbløffende, at den kan styrke Elon Musk, ejer af Tesla, Solar City og SpaceX, i sin påstand om, at vi lever i en simuleret verden. Om man er enig eller ej i den teori, så er det svært at bestride det overvældende fremskridt der er i de fotorealistiske effekter i computerspilsanimationen. Så hvad mon spiludviklere og gamere vil være i stand til at udvikle i de kommende år?

1 Svar
  • Asbjørn Denkel
    april 27, 2017

    Jeres side er ikke optimeret til video vising på mobilen… Mangler en fjerdedel af billede og da det er højresidet, så kan jeg ikke maksimere billedet. :-(

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *