Tre geniale spil du kan burge hele juleferien på

6 Min læsning

Når du har brug for en pause fra familien, så behøver du ikke gemme dig i en kold garage. I stedet kan du hygge dig med de her tre geniale spil, der nok skal underholde dig helt ind i det nye år.

En morder er løs i den søvnige lille forstadsby i detektivspillet Twin Mirror – Men kan du stole på alle der hjælper dig?

Velkommen til Basswood, den søvnige lille by midt i ingenting. En by glemt af verden omkring sig, og det eneste der holder gang i byens økonomi er den lokale minedrift hvor størstedelen af byen arbejder. Altså indtil at hovedpersonen i Twin Mirror, Sam, fik lukket for minedriften efter at han skrev en artikel om de horrible arbejdsforhold og manglen på sikkerhed.

Efter to år i eksil fra byen, vender du i rollen som Sam endelig tilbage til din fødeby, da din bedste ven er død og skal begraves. Du når du knap at træde indover bygrænsen før, at halvdelen af byen ser vredt på dig og den anden halvdel truer dig med tæsk fordi alle giver dig skylden for, at have lukket minen efter din artikel

Derfra eskalerer tingene rigtig hurtigt. Sam bliver rodet ind i et mord på en tidligere kollega, med i faldet tager han sin eks-kæreste og derfra starter et tætvævet mysterie om hvem der går rundt i den lille landsby og dræber beboerne. Og ikke mindst hvorfor, hvilke hemmeligheder er der at skjule?

Svarene findes ved at spørge alt og alle omkring dig. For størstedelen af Twin Mirror handler nemlig om, at du bevæger dig igennem byen, snakker med folk og undervejs indsamler du brudstykker af spor som du til sidst kan sætte sammen for at finde frem til sandheden. Samtalerne du har med byens indbyggere, og det som du svarer dem, har stor indflydelse på hvad der sker i løbet af spillet. Dine svar ændrer hvordan byen ser på dig, hvem der vil snakke med dig og ikke mindst hvad de vil fortælle.

For selvom Sam kun har været væk fra byen i to år, så er der en konstant vedvarende følelse af at du er fremmed i en verden, hvor alle ellers kender alle. Når du vandrer ned gennem byens hovedgade, så er butiksdøden overalt. Kun få butikker er stadig åbne, og ikke engang de har særligt mange kunder. Men hvem blandt det lille, tættømrede lokalsamfund er en morder og hvilke hemmeligheder er det som morderen forsøger at stoppe.

Alt det åbner og lukker døre, ledetråde og ændrer hvilken vej du tager gennem mysteriet for at finde frem til sandheden. Derfor gælder altid om at tænke sig om inden en beslutning tages. Uanset om det er at svare kækt tilbage på en fuld mand i en bar, eller om du faktisk burde gå ind i naboens hus uden at have fået lov.

Det hele danner rammerne om et godt mysterie, hvor du som spiller har direkte indflydelse på udfaldet af tingene der sker. Twin Mirror er ikke stor kunst, men det er et fremragende mysterie til en kold vinterferie.

Du kan spille Twin Mirror på Playstation 4 (virker også på Playstation 5), Xbox One (virker også på Xbox Series S / X) og PC. Spillet er set til 219,- kr.

Cyberpunk 2077 er med god grund et af årets mest ventede spil

Første gang du træder ud på gaden i Night City, omdrejningspunktet for actionspillet Cyberpunk 2077, så er det en overvældende oplevelse. Gaderne summer af liv, uanset om du kigger til højre, venstre eller op af de enorme skyskrabere, vejene der nærmest ligger i lag på hinanden og togene der buldrer ind imellem bygningerne.

Midt i det pulserende byliv står du, hovedpersonen de kalder V. Kastet ind i byens underverden i et desperat forsøg på at overleve, tjene penge og blive til noget. For selvom Cyberpunk 2077 er pakket ind i en masse teknologi, hacking-terminologi og fremtidsbiler så er det i sidste ende en historie om kriminelle der forsøger, at sparke igen mod overmagten og finde deres plads i livet.

Det gør du i spillet ved at rejse rundt i byen, tage imod et hav af forskellige jobs og bruge dine evner som enten en hacker, tyv eller pistolskydende galning. Ofte er det dog en blanding af de tre ting du gør, og uanset hvordan du gerne vi spille Cyberpunk, og klare de mange missioner, så er spillet klar til at lade dig gøre det. Vil du hellere snige dig forbi fjenden, så gør du det. Vil du bruge dine talegaver til at lade dig passere, så kan du det. Vil du skyde dem i stumper og stykker? Så er det også en mulighed. Ligesom Night City er sprudlende og fyldt med nye oplevelser, så er måderne du kan håndtere alle situationerne i spillet på også varierede og overraskende.

Cyberpunk 2077 er til tider et overvældende spil, fyldt med næsten for mange muligheder. Men uanset hvor du drejer, så giver spillet dig noget sjovt at lave og hvis du giver dig helt hen til spilet får du i bytte en verden fyldt med historier, action og et persongalleri du ikke kommer til at glemme foreløbig.

Hvis der er ét spil du kan bruge hele juleferien på, og ikke kede dig, så er det Cyberpunk 2077.

Du kan spille Cyberpunk 2077 på Playstation 4 (virker også på Playstation 5), Xbox One (virker også på Xbox Series S / X) og PC. Spillet er set til 349,- kr.

(Vær opmærksom på, at Cyberpunk 2077 har stødende og nedsættende afbildninger af transkønnede samt racistiske karikaturer af bestemte folkegrupper. Ligeledes har spilet store tekniske udfordringer, hvis du spiller det på en Playstation 4 eller Xbox One. I januar og februar 2021 vil spillet modtage opdateringer, som skulle afhjælpe de værste problemer.)

Det nyeste Spider-Man eventyr er funky, gribende og det perfekte julespil

Spider-Man: Miles Morales er et af årets mest stemningsfyldte spil. Når du svinger dig rundt mellem bygningerne i New York brager tunge beats ud af højttalerne, og når du hopper ud af Spider-Man dragten og vandrer rundt i New Yorks gader er det til tonerne af julemusik, der sætter den helt rigtige vinterstemning. For uanset hvor end du kigger, så er Spider-Man: Miles Morales et stemningsfyldt og charmerende spil, der er umuligt ikke at blive forelsket i.

Det skyldes i høj grad også stjernen i spillet, den smilende, kække og vittige Miles Morale træder ind i rampelyset som den nye Spider-Man mens Peter Parker er taget på ferie. Det kommer dog ikke til at gå stille for sig, og snart er Miles rodet ind i en krig mellem ham selv, superskurke og et grisk firma der vil have eneret på at forsyne New York med strøm.

Historien føles lige tilpas i Marvels univers, og den følges til dørs af den forrygende oplevelse det er at spille Spider-Man: Miles Morales. Alene det at bevæge sig igennem New York er en fryd. Du svinger fra bygning til bygning i fuld fart, mens lyden af New Yorks travle gader flyder under dig og når det bliver tid til at bekæmpe skurke er det en flydende dans, hvor du altid har kontrol over præcis hvad Miles gør.

https://youtu.be/NTunTURbyUU

Spider-Man: Miles Morales er et perfekt lille Spider-Man eventyr, der ikke er uoverskueligt stort men har lige præcis den rigtige mængde af ting du kan give dig til. Miles er i sig selv dybt charmerende i rollen som den lidt mere kække Spider-Man og ligesom ham selv, så har spillet rigeligt med stil til at underholde. Et perfekt spil til juleferien.

Du kan spille Spider-Man: Miles Morales på Playstation 4 og Playstation 5. Spillet er set til 385,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − two =

No Comments Yet.