Spis bare løs – mavebæltet advarer om din livvidde

af

 Af Leif Bomberg

Belty er verdens første smarte bælte, der holder din smartphone eller tablet informeret om dine spisevaner.

V

i kender vel alle fornemmelsen af at være oppustet, når man har spist for meget af den gode mad eller drukket for tæt og for længe uden at lette blæren.

Især her efter jul og nytår siges denne fornemmelse at være særlig udbredt, hvorfor mange er gået på skrump lige nu.

Hullerne i mavebæltet plejer at være en sikker indikation på spise-niveauet, men de findes altså ikke længere i det nye smarte Belty fra franske Emiota.

Belty løsner sig eller strammer automatisk til alt efter brugerens livvidde. Det er jo praktisk nok, så man slipper for at gå rundt med en åben bæltespænde, når man har spist eller drukket for meget.

Men det rigtigt smarte er, at Belty kan ”sladre” til en iPhone-app, der så sender advarsler til brugeren om, at han eller hun nu bør motionere lidt (eller meget). Advarslerne holder først op, når livvidden igen er på det ideelle antal centimeter.

Belty indeholder både målechip, accelerator, gyroskop og Bluetooth, så det hele tiden kan holde sig i trådløs forbindelse med en smartphone. Den registrerer variationerne i livvidde hen over dagen og kan derfor lave både statistikker og prognoser for brugerens vægt og livvidde.

Belty blev forleden vist på CES Show i Las Vegas som en af de mange nyheder inden for ”wearable tech”, der bliver en af de store trends i år.

De franske opfindere overvejer prissætningen af det smarte bælte, men helt billigt bliver det nok ikke. Emiota betragter det nemlig som en luksusvare (??!!).

Og nej, kære piger. Emiotas bælte er ikke kun beregnet til mænd med hang til ølmave. Bæltet er unisex….

 

1 Svar
  • Stefan
    februar 17, 2015

    Det er da imponerende at de kan blive ved med at finde på nye ting. Det er helt sikkert et bælte som mange godt kunne bruge, især i den travle juletid, hvor man glemmer alt om vægten! :)

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *