UGENS ELEKTRONISTA ER EMILY SALOMON

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Foto: EmilySalomon.dk

Emily er pigen bag den populære blog EmilySalomon.dk Her blogger hun om mad og mode og pakker det hele ind i et vidunderligt billedunivers. Emily studerer moderne kultur og kulturformidling på Københavns Universitet. Emily kalder sig selv en gadget-hippie! Læs hvilket fotogear Emily bruger til de lækre billeder på bloggen og se hvorfor Chanels Rouge Noir neglelak har givet denne Elektronista problemer med grejet.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Det er mit kamera, et Nikon D90, og PhotoShop software. Kan sidde og dimse med begge dele i timevis og fortryder dagligt at jeg ikke blev fotograf.

Hvordan bruger du dit kamera? En af de mange ting, jeg kan takke bloggen for er at vække min fotointeresse. Jeg fotograferer og redigerer billeder stort set hver eneste dag. Så mine yndlingsgadgets er ofte i brug og de overrasker mig og udvikler sig hele tiden for mig. Mange af billederne er til bloggen, men jeg tager også billeder af situationer, mennesker og ting blot til mig selv. Ift. bloggen er det fantastisk at få umiddelbar og hurtig respons på sine billeder og at kunne dele dem med en masse.

Hvad ønsker du dig lige nu? Det er måske lidt mormor og ret simpelt, men en stationær Mac på et hæve-sænke-bord. Bruger bærbar så mange timer om dagen at jeg efterhånden kan mærke det i skuldrene. Ellers vil jeg bare gerne have et endnu større kamerahus, en ekstern flash og et telezoom-objektiv, at være fotointeresseret er en uendelig og dyr hobby.

Er der en gadget du har tænkt over mangler? Det eneste jeg kan komme på er en elkedel, der stopper når vandet er 97 grader varmt (eller hvad det nu skal være til grøn the), troede jeg virkelig havde fat i noget, da jeg kom på det for et par år siden, men den findes ‘desværre’ allerede.

Foto: EmilySalomon.dk

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi fedt for dig? Sådan helt generelt i hverdagen og hele tiden. Bruger som sagt kamera og fotosoftware dagligt og der går sjældent et par timer uden at jeg har gang i computer eller smartphone. Er også ret vild med ordentlige køkkengadgets og drømmer om et større køkken med en hel maskinpark. Min Kitchen Aid blender, sørger for at jeg får morgenmad næsten hver dag. Og så er motionsgadgets også rare. Bruger Nikes chip til at komme i skoen, der er forbundet til min iPod og som så regner hastighed og længde på løbeturen ud + den kan en masse andet, der gør løb sjovere. Men af og til er det også rart bare at løbe uden noget og høre lydene fra virkeligheden. Sådan er jeg nok meget. Altså både og. Vild med ny teknik og på en og samme tid meget ‘back to basics’. En ‘gadget-hippie’.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Thepioneerwoman.com Selvom hun er en ranchwife i midtvesten i USA, så er jeg helt forgabt i hendes blogunivers, der er en blanding af personlige anekdoter, opskrifter og fototips krydret med nogle virkelig flotte fotografier.

Sleep cycly app til iPhone

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Er helt vild med – og afhængig af – Sleep Cycle til iPhone, den vækker mig blidt hver morgen, når jeg sover lettest.

Har du et teknologi tip til andre? Hvis man er til hvide Mac’s så skal man holde sine lakerede negle fra den. Især hvis man har hang til Chanels Rouge Noir. Min stakkels Mac har et uskønt ‘mønster’ af røde og sorte kradsemærker på hele låget. Og så skal man lade være med at have sin iPhone i baglommen! Eller: Man skal lade være med at have sin iPhone i baglommen, når man sætter sig ned for at tisse. Så ryger den nemlig meget nemt i baljen idet man rejser sig op og trækker bukserne på igen, æv. Skulle uheldet være ude (ikke at jeg nogensinde har prøvet det, ahem), så ryst så meget vand ud af telefonen som muligt, tør den med papir og forsigtigt under håndtørrer. Tag så sim-kort ud og tør det og lad derefter telefonen ligge og tørre tæt ved et varmeapparat på en avis eller køkkenrulle, husk at vende den ofte, så den også står på højkant og på hovedet, så al vand har mulighed for at løbe fra. Så kan den blive så god som ny igen.

Husk at følge Emily på hendes blog Emilysalomon.dk

Vil du vide hvem der er næste uges Elektronista og have en ugentlig opdatering på hotte digitale trends? Så skynd dig at skrive dig op på det gratis Elektronista Inbox Magasin her. (psssttt… så deltager du også løbende automatisk i lodtrækninger om gadget goodiebags.)

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + 8 =

No Comments Yet.