UGENS ELEKTRONISTA: SUSANNA RANKENBERG

3 Min læsning

Hvis du ser DR har du helt sikkert hørt Susanna. Her er hun nemlig stemmen, som i årevis har præsenteret de fleste af de programmer du ser. Susanna er hard core Elektronista. Hendes første Apple computer fra 1993, fungerer f.eks. som pynt i reolen.  Læs hvordan en app analyserer Susannas søvn og tjek hendes to yndlingsblogs ud.

Det laver Susanne Præsentations-speaker, break-producer og teksforfatter på tv-kanalen DR1 samt all-round kreativ i DRs markedsføringsafdeling, hvor hun er en af hovedkræfterne bag DR’s Partisan.


Yndlings gadget lige nu: Min iPhone er min favorit, desværre er det en 3GS og det er jo svært at leve med, når der findes noget større og bedre (iPhone 4 red.). I sommer købte jeg en X-mini (lille kuglerund højttaler med minijack), og den er jeg rigtig glad for. Den giver anstændig lyd på arbejdsmusikken, og den er genial at have i tasken og lige slutte til iPhonen – så er der musik ude ved havebordet eller på hotelværelset. Batteriet lader op mens den er tilsluttet MacBook’en via USB, og den holder strømmen ret længe.

Det ønsker jeg mig: Aktuelt lige nu er, at min gamle Macbook fra 2007 skal udskiftes. Enten til en MacbookPro og iPad – eller – Macbook Air og iMac – og jeg hælder virkelig mest til det sidste. Årsagen er, at jeg ikke er gode venner med touchscreen, og sikkert heller aldrig bliver det.

Det kunne være fedt, hvis nogen opfandt…. Min største ønske er ikke opfundet endnu: Teleporten. Altså noget teknologi, der kan flytte mennesker fra ét fysisk sted til et andet i ét snuptag. Det ligger nok et stykke ind i fremtiden, men man skal aldrig sige aldrig, for da jeg var barn ønskede jeg mig en telefon, der var tilknyttet personen og ikke husstanden, og det fik jeg jo. Nu venter jeg tålmodigt på teleporten, for jeg hader transport. Men med teleporten: *whoosh*. En tur til New York? *whoosh*. Syd-Afrika? *whoosh* Hjem fra arbejde? *whoosh*.

Hvornår er teknologi rigtig fedt? Når noget ser godt ud eller får dig til at føle dig på toppen på en eller anden måde. Jeg synes teknologi og gadgets er skønt og lækkert, når det løser problemer og/eller inspirerer til at tænke på en ny måde. Som f.eks. Foursquare, som jeg virkelig ikke kunne fatte ideen med, indtil jeg begyndte at bruge det. Nu har jeg lært 100 nye steder at kende i min egen by.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Hvis jeg skal have lidt poesi ind i hverdagen, så er der to personlige blogs, som jeg stadig følger, fordi deres ophavspersoner skriver fuldstændigt fantastisk. Det er tekstforfatteren i mig, der simpelthen taber underkæben af beundring, når Linda skriver på Blogsbjerg og Regitze skriver på Vampyrpingvin

Hvad er din favorit mobilapplikation lige nu? Jeg har meget spas ud af SleepCycle – en søvnapplikation, der vækker dig når du sover let og der for er mindst muligt groggy. Det er også et udmærket svar til ens geek-venner at lave et screendump af nattens søvnkurve for at forklare, at man er lidt småsur. Jeg synes, at Shazam er noget af det smarteste (kan identificere et stykke musik du hører, men ikke kender titlen på).

Er livet som Elektronista anderledes end for andre?: Engang skulle en veninde sove hos mig og lånte min gæsteværelse. Hun kiggede rundt og sagde: “Har du ikke nogle blade jeg kan kigge i, inden jeg falder i søvn?”. “JO!” svarede jeg entusiastisk, “Her er en hel stak Illustreret Videnskab, og her en masse The New Yorker, og her er to fede Wired og en stak af de bedste Market”. Veninde kigger på mig og siger: “Æh.. Jeg tror bare jeg lægger mig til at sove”. Der gik lige et par minutter inden jeg fattede, at det måske var en anden slags blade hun mente. Men dem har jeg altså ikke.

Du kan følge Susanna på Twitter,  hvor hun hedder @rankenberg

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five + ten =

6 Comments
 • Mark
  december 6, 2010

  Ingen ris til Susanna Rankenberg, med lad os se om næste uges elektronista også har et Apple produkt som ynglings gadget.

  Jeg tror jeg vinder væddemålet med min kæreste ;-)

 • Brorsan
  december 6, 2010

  Jeg tror du går død på en AIR. Har slåsset med den under et ophold i USA hvor jeg lånte en – der er kun en USB port og det er en for lidt. Den er superlækker og let, men jeg savnede helt vildt min macbook pro.

 • Lars Sommer, SommerCPH
  december 6, 2010

  @Brorsan, det afhænger jo af brugen. Personligt tøffer jeg nærmest kun rundt med min iPad i dag, og på trods af alle “de mangler, som alle fortæller mig om” så lever jeg faktisk super perfekt. Hvis dyret nu er netop til farten bør en enkelt USB være rigeligt. Fx mus kan jo køre via indbygget bluetooth, og resten er jo dermed ekstern storage eller fx et kamera sat til, og der bør een USB port være rigeligt.

 • Susanna Rankenberg
  december 6, 2010

  Jeg *har* købt Air’en 11″ – jeg er FULDstændigt vild med den :) meeen det kræver at man har en lidt større ting hjemme på skrivebordet.

 • Annette
  december 6, 2010

  Hej Susanna
  Hvis du er den Suzy Q jeg engang fulgte med i som den eneste blog, vil jeg bare lige sige; håber stadig på at du igen begynder at blogge. Jeg tjekker ind i mellem din side, men det er småt med opdateringer:-(
  Du skriver lige så sjovt som Blogsbjerg, og vi er mange der savner at følge med i din hverdag!
  Så klø du bare på!
  Hilsen en trofast læser

 • Susanna Rankenberg
  december 7, 2010

  @Annette – Tak skal du have! Jamen jeg ville også virkelig gerne blogge igen, men… jeg løb altså tør. Men du aner ikke hvor glad jeg bliver for din hilsen, jeg savner selv bloggen engang imellem. :) KH SuzyQ