5 uundværlige accessories til din Macbook

4 Min læsning

Elektronistas Joen Rude Falsner giver sine personlige tip til 5 uundværlige accessories til din Mac –  trådløse hovedtelefoner, en slim fit harddisk, et cool cover, et multi-opladerstik og en forbandet lækker computertaske, der kan matche alle dine outfits. Og så er det sådan set lige meget, om du har en MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro. 

En forbandet lækker computertaske

Om du er gymnasieelev, pensionist eller selvstændig forretningsmand er sådan set ligegyldigt. Alle har brug for en computertaske. Og en computertaske bør være lækker. Ikke kun at se på, men også i kvaliteten.

I takt med at hele verden er blevet digitaliseret, er vi begyndt at have den mobile elektronik med os på farten, hvorfor det giver god mening at gå efter en taske, der kan matche det tøj, som vi hver morgen nøje udvælger, inden vi viser os i offentligheden.

Der findes tæt ved en milliard forskellige computertasker, og det kan virke uoverskueligt at vælge den rigtige.
Min personlige holdning er, at en computertaske skal have et design, der både kan bruges med et formelt jakkesæts-outfit og et afslappet hættetrøjekostume med slidte jeans og beskidte sneakers.
En computertaske, der lever op til dette krav, kan se således ud.

stilfuld-oppermann-computertaske

Computertaske fra Oppermann London

Den er hverken for meget, hverken for lidt.

Et par luksuriøse hovedtelefoner

Et par lækre hovedtelefoner, du kan koble til din Mac, er én af de bedste investeringer. Og med nutidens avancerede teknologi fås de i en hel del trådløse varianter. Derfor skal du selvfølgelig også have et trådløst par, for livet er simpelthen for kort til ledninger, når der findes et trådløst alternativ.

Hvis du er en af de audiofile musiknørder, der mener, at lyden er for ringe over bluetooth, må jeg blot erklære mig uenig.

Der er ingen tvivl om, at det endnu er stejlt op ad bakke med trådløse in-ears, men det er en helt anden snak, når du har at gøre med et par store ørevarmere, der kan fyldes med teknologi.

De sidste 12 måneder har jeg brugt et par Denon AH-CG bluetooth hovedtelefoner, som spiller helt forrygende. Det eneste problem er, at du ikke kan nå et decibelniveau, der er lige så højt som et par trådede hørebøffer.

At skulle slippe for ledningerne er dog et klart bedre salgsargument, hvorfor jeg endte med at vrage et par, i øvrigt sublime, Denon AH-MM400 hørebøffer til fordel for den trådløse løsning.

Af de i øjeblikket mest interessante trådløse hørebøffer er Sennheiser Momentum Wireless at finde. For en gangs skyld er den tyske lydekspert begyndt at tillægge design en vis prioritering.

Vil du se hvorfor?

sennheiser-momentum-wireless-hovedtelefoner

Materialerne er røvelækre kombineret med et retroinspireret design, der gør dem til stilikon, der kan konkurrere med designs fra Bang & Olufsen.

Umiddelbar konsensus blandt kritikere er, at Sennheiser Momentum Wireless er markedets i øjeblikket bedste trådløse hovedtelefoner.

Til gengæld får du også lov at betale for dem.

Ifølge Sennheiser’s hjemmeside skal du straffe sparegrisen for godt 3500 kroner, hvis de skal monteres på dit hoved.

En slim fit ekstern harddisk

slim-ekstern-harddisk-med-rigeligt-plads

Ekstern harddisk fra Seagate

Om du så har 512 gigs på din MacBook, kan du være helt sikker på at løbe ind i pladsmangel før eller siden.

Filer hober sig op. Også selvom vi lever i en verden, hvor streaming bliver mere og mere populært.

Jeg har eksempelvis lige været på et to-dages hike i Schweiz. Der blev taget godt 800 billeder og 3 timers video. Det endte med at fylde 10 gigabytes i alt. Med andre ord løber det hurtigt op, hvorfor det absolut er nødvendigt at eje en transportabel harddisk, der kan opbevare denne mængde data.

En ekstern harddisk på 1000 gigabyte (1 tb) skulle være rigeligt til at holde styr på dine filer et godt stykke ind i fremtiden.

Et cover der er praktisk og pænt

et-smukt-marmorcover-der-samtidig-beskytter-din-macbook

Marble Cover fra Uniqfind.com

Alle har efterhånden en MacBook. De er overalt. Derfor opfattes en MacBook også lidt ligesom en Tesla. De er fede nok, men der er så mange af dem, at man er blevet lidt træt af at se på dem. Det er i hvert fald min egen holdning, hvorfor jeg gør et stort nummer ud af at personificere min MacBook.

Min egen løsning er at plastre den til med klistermærker med referencer til ting, jeg personligt synes er sjove eller cool.

accessories til macbook

Der er dog mange løsninger.

En af dem er et marmorcover. Det er nemlig ikke kun iPhones, der laves covere til. Til gengæld er coveret ikke skabt med henblik på udelukkende at beskytte computeren. Formålet er ligeledes at give den et unikt design, hvilket det i høj grad har held med.

Du kan finde mange forskellige covers, men marmordesignet er blandt de mest tiltalende.

Et ret smart opladerstik

twelve-south-plugbug-handy-oplader-til-farten

Du kender det. Din laptop er low on juice. Din telefon er low on juice. De skal lades op. Hurtigt. Og effektivt. Problemet er bare, at du kun har én stikkontakt, og dermed er du tvunget til at oplade telefonen via USB. Struggle is real.

Det tager nemlig tusind år at lade op via USB. Samtidig oplades din MacBook langsommere, da telefonen suger en del af den elektriske juice.

Denne alvorlige problemstilling har nogle kloge hoveder adresseret ved at opfinde en smart accessory, der gør dig i stand til kombinere opladning af smartphone og laptop via stikkontakten.

Twelve South PlugBug er navnet på den lille handy accessory, som meget gerne skulle være i stand til at kvalificere sig som værende værdifuld. Med mindre du altså ikke er specielt afhængig af strøm.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 + 16 =

No Comments Yet.