Valgkamp på sociale medier podcast #159

2 Min læsning

Selfies, jubelsang, svinestreger, sløringer og afsløringer, mudderkastning og politiske mærkesager. Politikere skal ikke længere ringe til avisen eller tigge om at komme i fjernsynet for at nå ud til både vælgere, konkurrenter og de gammeldags medier. Faktisk fortalte en politiker fornylig at twitter nærmest har overtaget den klassiske pressemeddelelse. For selvom mikrobloggingtjenesten ikke er lige så udbredt blandt danskerne som Facebook, så er det alligevel stedet hvor alle journalister og kommunikationsfolk sidder parat til at gribe den nyeste nyhed, kommentere den og bringe den videre.

Facebook derimod er stedet hvor danskerne i den grad deltager i debatten. Hvor vi liker og hater og poster og kommenterer. Og lige nu dirrer hele det politiske Danmark og afventer med spænding, at statsminister Helle Torning Smith udskriver valg. Og kampagnerne er godt igang. Men hvilke rolle kommer de sociale medier til at spille i valgkampen? Hvordan griber politikerne deres personlige mediekanaler an? Hvornår virker det og hvornår falder de fuldstændig igennem og lander i den frygtede shitstorm?  Abonner på Elektronista podcasten i iTunes eller via din yndlingspodcastapp. Du kan også lytte til programmet lige her. 

Shownotes

Følg @IdaAuken @Svendthorhauge og @Astridhaug på Facebook, Twitter og Instagram.

Meme generator – hvad dit eget stop…. meme http://csigerstop.dk/

Støjbergs biografpost. https://www.facebook.com/IngerStojberg/posts/885113634861688

@Lembergs twitter snak med Tørning fra DF. Brug af gif’s  http://www.lemberg.dk/en-rask-lille-samtale-med-toerning/

Appbefaling

Svend Thorhauge- Be my eyes. Hjælp de blinde med at se.

Ida Auken- Voice studio- stemmetræning. Børne apps fra Pepi

Astrid Haug- skitch. Billedredigering. Pile og tekst.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − 11 =

No Comments Yet.