VELKLÆDT BÆRBAR – STOR LYD I LILLE INDPAKNING

4 Min læsning

Af Kristina Blenker

Libratone Zipp din iPads nye bedste ven! En bærbar højttaler udstyret med både AirPlay og PlayDirect funktioner, så du kan slippe musikken fri.

I følgeskab med et propfyldt iTunes musikbibliotek på pc’en og en iPad var jeg klar til at stifte nærmere bekendtskab med den cylinderformede højttaler Zipp, det nyeste medlem i Libratones stilfulde højttalerfamilie. Der i november vandt prisen for årets musikgadget på Beep-messen afholdt i København.

Ved første møde fandt jeg i kassen: højttaleren, en oplader, to ekstra filt covers, og noget særdeles vigtigt; en udførlig trin-for-trin guide til hvordan du kommer i gang med at bruge Zipp. Her vil jeg lige sige, at  nye Apple-bruger, med fordel kan starte under Mac – WiFi setup mode. Her er nemlig en god beskrivelse af hvordan du får sat Libratone op til AirPlay, og det øjeblik du har fået forbindelse til Zipp fra dit iTunes bibliotek på din bærbar computer, så er der ingen problemer med at få din tablet eller mobil til at følge trop. Er du derimod garvet Apple-bruger kan du lynhurtigt få gang i festen ved at tænde på Zipp på logo-knappen øverst på højttaleren, sæt kablet i din iPhone eller iPad og vente på en lille popup med ”deling af net”, så klikke du godkend og åbner dit musikbibliotek.

Zipp har både AirPlay og PlayDirect funktion, og hvad betyder det så lige? Det betyder sådan set bare at du kan høre musik med adgang til internettet via AirPlay, men også uden WiFi via PlayDirect. Da Zipp er batteridreven, er den nem at have med rundt hvorend du er, og oplader man Zipp før brug i 1-2 timer, er der op til 4 timers trådløst spilletid. Libratone har selvfølgelig også en gratis app, der giver mulighed for at tilpasse din Zipp højttaler alt efter hvilken slags musik du lytter til! Libratone app’en kan downloades gratis i AppStore.

Stilmæssigt er Zipp en højttaler der hverken virker overvældende eller forstyrrende i hjemmet. Hvad jeg synes højttaler med god lyd, ofte har tendens til. Zipp’s uldne overflade giver højttaleren et russtrikt og æstetisk look, der at den nemt passer ind også selvom hjemmet er propfyldt med lyse træmøbler.

Den diskrete læderstrip som håndtag gør det nemt at tage Zipp med ud i køkkenet, når der skal laves mad eller når det er tid til at smide benene op i hyggekrogen. Zipp er udstyret med FullRoom teknologi, der giver en 360 graders lydoplevelser. Forstået på den måde, at så længe højtaleren er placeret midt i rummet, vil lydoplevelsen altid være den samme. Så er Zipp med til festen er der ingen, der bliver snydt for musik.

Til gengæld er Zipp ikke så lille endda, med en vægt på næsten 2 kg er det ikke en bærbare højttaler du lige putter i tasken, medmindre du har tænkt dig at pakke den i en rygsæk eller en sportstaske. Zipp’s vægt er som sådan ikke noget problem, når højttaleren bare skal flyttes rundt i huset. Men det øjeblik du har en madkurv, tæpper og andet godt med på skovtur er 1,8kg ekstra at slæbe på en smule besværligt.

Der er lavet 8 forskellige farver covers til Zipp. I den Collectors Box jeg fik fingre i var der et rødt og et petroleums blåt udover det sorte Zipp’en kom i. Der er vist ingen der kan være i tvivl om, hvorfra Zipp har sit navn, så how-to-dress din Zipp giver næsten sig selv, lyn coveret op og træk det forsigtigt af læder håndtaget, og så er det bare at vælge hvilken farve din Zipp skal være klædt i.

Da jeg, som så mange andre, har en bred musiksmag, der rummer alt fra dybt-følende soul med Adéle til punkede guitar-soloer med Green Day, har jeg testet Zipp i alle tænkelige musikgenre! Og her overraskede Zipp virkelig, for med imponerede performes i både hårdtslående bas og krystalklar diskant, opfylder Zipp et hvert behov for forskellighed i familiens musikbibliotek! Der er i hvert fald ingen tvivl om at Libratone’s lille “ny” holder hvad den lover; ”like all other revolutions, it brings freedom” – for det er lige præcis det Zipp gør!

Libratone Zipp er uden tvivl stor lyd i en lille indpakning, men værd opmærksom på at højttaleren er beregnet til Apple-produkter og iTunes-brugere, hvilket betyder at Zipp ikke understøtter android-enheder. Zipp er højttaleren, der giver mulighed for at nyde god musik på bedste vis, hvor det passer dig!

Skal Libratone Zipp højttaleren skrives på din ønskeseddel eller foræres til en du holder af, så kan den købes i alle Apple butikker, Apple Online og i HiFi klubben, i en Single Box til 2.995kr, en Collectors Box til 3.395kr. Har du allerede købt dig en Zipp, er det også et oplagt gave-ønske med ekstra covers! Libratone har sørget for covers i 8 lækre farver, så mon ikke også der er et, der matcher dit hjem! De ekstra covers koster 399kr og kan købes samme sted, hvor du køber højttaleren.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.