Verdens første smarte perle

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Momento er det nyeste eksempel på, hvordan et smykke kan blive en del af bærerens digitale verden. Inde i perlen sidder en trådløs chip og en hukommelse, der kan bruges til at lagre personlige informationer, billeder osv.

perle smart 1

Californiske Galatea bærer nu begrebet ”wearable tech” et stort og smukt skridt fremad.

Juveleren med speciale i perler har nemlig lanceret verdens første ”smarte” eksemplar af slagsen – Momento med en lille trådløs computer siddende inde i perlen.

Ifølge Momentos opfinder, den prisbelønnede juveler Chi Huyng, er det første gang i historien, man kan give et smykke et ægte ”human touch”.

NFC chippen inde i den håndslebne kunstperle gør det muligt at lægge personlige informationer, billeder, lydfiler, små videoer, emails osv trådløst ind i perlen ved hjælp af en smartphone.

Vil man kalde informationerne frem, kan man blot holde en NFC-kompatibel smartphone tæt hen til perlen og aktivere telefonens NFC-app. Derefter vil indholdet blive vist på telefonen skærm.

perle smart 32

Near Field Communication (NFC) er indbygget i mange Android-smartphones og tablets, mens Apple indtil videre har holdt sig fra den populære NFC og bruger i stedet sin egen, lukkede teknologi.

Chi Huynh er i øvrigt ikke Mr. hvem som helst i amerikansk smykkeindustri. Manden med vietnamesisk baggrund har fire gange vundet Best International Pearl Design prisen i the Cultured Pearl Association.

Man kan i øjeblikket forudbestille Momento perler til priser fra 95 USD – ca.   kroner – inklusive en halskæde i sterling silver her.

Se den smukke trådløse teknologi i brug i denne lille video.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 − five =

No Comments Yet.