Vi ved hvad du laver! Hvor meget afslører du på nettet?

2 Min læsning

Af Milos Jørgensen, ungdomsreporter

Tænker du over, hvad du lægger ud på de sociale medier og hvad det egentlig betyder at hele verden kan se det? En piges facebook opdatering kostede f.eks. hendes far 430.000 kroner. 

World-of-Social-Media

Måske tænker du meget lidt over det. Nemlig hvad du poster på de sociale medier. Men hver en post siger noget om dig. Du deler information og du udsender en holdning. Men er det altid en god ting?

Personen, der ved alt om dig, uden du selv ved det
Jack Vale, en amerikansk komiker, som har sin egen YouTube kanal, har lavet en række videoer for Microsoft kaldet “Social Media Stalker Prank”. Det går al i sin enkelhed ud på, at han, via Instagram og andre sociale medier, undersøger folk, finder billeder af dem, deres fulde navn og meget andet creepy stuff! Ubehageligt lyder det, og en af de medvirkende bliver da også noget bange, og spørger flere gange om han vil være venlig at gå…

Pigen, der fik sin far til at tabe 430.000 kroner
Efter at hendes far havde vundet 430.000 i erstatning for aldersdiskrimination på sin tidligere arbejdsplads, kunne hun ikke helt lade være med at prale på Facebook – hvem kan det? Men det viste sig, at den uskyldige opdatering ikke var helt så uskyldig alligevel. Pigen var nemlig venner med en bred vifte af  af venner, som havde tilknytning til faderens tidligere job, herunder deres advokat. Advokaten så det som et brud på deres ‘fortrolighedsaftale’, og derfor nægtede de at udbetale erstatning. Arbejdsgiveren blev derfor ikke pålagt at betale den enorme sum penge. Læs den fulde historie her

Teleselskabet, der brugte 11/9 som reklame
Tænk før du poster, også på Twitter! Det lærte det amerikanske teleselskab AT&T, da de sidste år, 11/9, postede dette billede sammen med teksten “Glem aldrig”. teleselskabet att

 

Nogle tog det pænere end andre. Nogle kaldte det “modbydeligt” og “smagløst”, og andre truede med at skifte selskab. Lad os lige kigge på et lille udsnit af vrede kommentarer:

Tweeten var dog kun oppe på deres side i 1 time, hvorefter det blev slettet, og en undskyldning kom på bordet “Vi undskylder over for alle, der følte vores post var i dårlig smag. Billedet blev udelukkende beregnet til at vise respekt for dem, der berøres af 9/11 tragedien.”

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 2 =

No Comments Yet.