3 podcasts om Mennesker og AI- Kunst, Trivsel og Mening

2 Min læsning

Vi du vide og tænke meget mere? Her får du en samling af meningsfulde samtaler. Der er endda et af programmerne, som har den titel. I tre spændende podcast udfolder Christiane Vejlø forholdet mellem mennesket og teknologien sammen med programmernes værter. Skærme og klima. Nærvær og simulation. Du finder programmerne overalt, hvor du lytter til podcasts og nummer 3 på DR Lyd. 

1. Meningsfulde samtaler

Vi har et meget lille antal sandkorn i vores timeglas. Det er en metafor, jeg tænker meget over. Hvor mange klip har vi i kortet, og forvalter vi dem rigtigt? Derfor vil jeg gerne bruge dem på meningsfyldte relationer, der består af mine nære venner og familie.”

 Vært Kristian Andersson skriver: Christiane Vejlø maler omridset af et menneske i sin seneste bog, Argumenter for mennesker, som vi i dag kredser om, der gennem følelser, kærlighed, fælleskab, moral, kreativitet, tro og død tager livtag med de mest potente menneskelige egenskaber. En odyssé fuldkommen som samtalen også var det.

2. Be more, Use Less

I Podcast-serien ”Be More – Use Less” guider kunstner Lise Vestergaard dig igennem samtaler med en række klimainteresserede, kendte danskere. Vestergaard har skabt et kunstværk baseret på hver samtale.

Vært Lise Vestergaard siger: ‘Digitale vaner koster el’’, udtaler Christiane Vejlø. Vi kan ikke overlade klimakrisen til noget, som teknologien skal løse. Vi er nødt til at erkende, at vi også er en del af problemet – og skal være en del af løsningen. Telefoner og skærme fylder allerede rigeligt i vores hverdag. Og mange af os har for meget skærmtid. Fordi skærmen er blevet en del af os. Det er tid til nye digitale vaner. Det er tid til, at vi taler sammen og er sammen. Og tager stilling til, hvor meget teknologien skal fylde i vores liv.

3. Brinkmanns Briks

Hvad betyder det at være menneske i en tid med kunstig intelligens? Hvordan sikrer vi de varme hænder og nærværet, når vi er omgivet af flere og flere devices?

Vært: Svend Brinkmann: Problemet med kunstig intelligens er ikke, at maskiner nu kan tænke, at de har bevidsthed, eller at chatbots er en slags personer, der bør have rettigheder. For intet af det er tilfældet. Problemet er, at vi mennesker risikerer at blive dårligere til at tænke, når vi bruger dem. Lyt på DR Lyd.. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 17 =

No Comments Yet.