9 ting, tips og gadgets der gør julens klippe-klistre meget sjovere

3 Min læsning

Der bliver formentlig klippet og klistret mere i hjemmene rundt omkring i december end noget andet tidspunkt på året. Ikke nok med, at der skal klippes julepynt, der skal også pakkes gaver ind, og før man ser sig om, flyver det omkring ørerne på én med glittede papirstumper og klisterbånd. Med lidt hjælp fra gadget-verdenen kan det dog blive en meget sjovere oplevelse.

1. Mekanisk tape-dispenser

Gadgets handler ofte om at gøre tingene lidt lettere for sig selv. I stedet for at fumle rundt med klistrede tape-stykker i forskellige længder og spilde en masse stumper, der filtrer sammen eller er for korte, kan du bruge en mekanisk tape-dispenser. Sådan én kan findes for under 200 kroner. Det eneste, du behøver at gøre, er at dreje på et hjul, så klipper dispenseren et stykke tape på lige under 4 cm til dig.

2. Digitalt målebånd

Alt bliver digitalt i disse dage, så naturligvis gælder dette også målebånd. Det smarte ved et digitalt målebånd er, at det har hukommelse ombord, så du ikke behøver at huske målene på det stykke julepapir, du skal klippe. Det klarer målebåndet for dig, hvilket jo er smartere end en almindelig lineal. De er sjældne gæster i brugtmarkedet, men ligger typisk på omkring 200 kroner.

digitalt-maalemaand

3. En ordentlig saks

De er ikke meget digitalt over sakse, men de er og bliver en nødvendighed, når man klipper og klistrer til jul. Men hvis man nu alligevel er på udstyrsjagt i brugtmarkedet, hvorfor så ikke købe en ordentlig papirssaks? De er typisk længere og smallere end den typiske køkkensaks, og når man først har brugt dem én gang til juleklip, vil man aldrig bruge andet. En god papirssaks kan typisk fås brugt for omkring en hundredelap.

4. Tablet

Hvis man er flere rundt om bordet til at lave julepynt, kan det være smart med en større skærm, hvis man skal hente instruktioner til mere avancerede klippe-klistre-projekter. Så kan alle nemlig kigge med, modsat hvis man bare kigger på sin telefon. Skal det være en iPad, starter de ved 500 kroner brugt for en ældste model, mens brugte Android-tablets kan fås brugt helt ned til 150 kroner.

5. Holder til tablet

Hvis flere skal kunne kigge med på julestads-instruktionerne som nævnt ovenfor, er det smart med en holder. På den måde står tablet’en opret og alle se instrukserne på skærmen. Universalholdere, der kan bruges til stort set alle tablets, starter omkring 150 kroner i brugtmarkedet.

tablet-holder

6. Julepynts-app og Youtube-juleklipvideoer

Hvad skal man så putte på den der tablet? YouTube er fyldt med gode videoer, der viser, hvordan man klipper alle mulige former for julepynt. Men man kan også købe en app med det helt simple navn ’Julepynt’, der findes til både iOS og Android. Her er det nemt at slå alle mulige slags julepynt op.

7. Bluetooth-højttaler

Når man nu allerede har dedikeret en tablet til julepynts-klipning, kan man jo også passende bruge den til at spille julemusik, der kan akkompagnere aktiviteterne. Men højttalerne i sådanne tablets er alt for små til at lyde ordentligt, så i stedet kan man investere i en Bluetooth-højttaler. Der findes små højttalere til omkring 300 kroner brugt, men så kan man næsten lige så godt bruge de højttalere, der er indbygget i tablet’en. Find hellere en højttaler i ordentlig størrelse til over 500 kroner – så kan det være, du også gider bruge den , når det ikke er jul.

8. Farveprinter

Hvis man gerne vil lave noget julepynt, der ikke ligner alle andres, eller måske bare vil garnere indpakningspapiret med noget personligt, kan man bruge en helt almindelig farveprinter. En inkjet-printer, der kan printe på glittet papir er helt fin til f.eks. at printe julenissebilleder i eget design ud. De starter helt nede ved 100 kroner brugt, men så skal man nok også regne med at købe nye tonerpatroner oven i.

9. 3D-printer

Man kan selvfølgelig også gå hele vejen og købe en 3D-printer. Med sådan én er man ikke begrænset til at klippe-klistre i to dimensioner, men kan også lave sine egne julekugler til at hænge på juletræet eller nissefigurer af plastik til at stille frem eller hænge i vinduet. 3D-printere kan efterhånden også købes brugt og kan findes i markedet til under 1.000 kroner.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + twenty =

No Comments Yet.