Få det komplette overblik: Alt hvad du skal vide om den næste Xbox

6 Min læsning

Til november lyder det længe ventede brag i gaming-verden: Den nye familie af Xbox konsoller kommer til verden, og vi har samlet en guide der giver dig det totale overblik over hvad de koster og hvad du kan forvente af dem.

Når kalenderen skriver 10. november 2020, så lancerer Microsoft ikke bare én ny Xbox-konsol men hele to på samme tid. Microsoft går nemlig helt nye veje med den nye familie af Xbox maskiner, og i denne artikel guider vi dig igennem forskellen på de to maskiner, og giver dig et kig ind i fremtiden for Xbox og gaming som helhed.

To meget forskellige maskiner at vælge imellem, to helt forskellige priser

Når den nye Xbox kommer i butikkerne, så er det ikke bare at købe “den nye Xbox”. I stedet skal du vælge hvilken af de to meget forskellige maskiner, som skal sidde under dit fjernsyn. Du kan nemlig vælge mellem den dyre, og meget kraftfulde, maskine som de kalder for “Series X” eller den billigere, og mindre kraftfulde, “Series S” maskine.

Se det lidt som en Tesla. Der findes en Tesla Model S og en Tesla Model Y. De er begge to biler og kan få dig fra A til B, men den praktisk udformning og hvor hurtigt den kan køre er forskellig. Den samme mentalitet træder i kraft her med de to nye Xbox-konsoller.

Til venstre – Xbox Series S, til højre – Xbox Series X

Forskellen mellem de to maskiner stikker lidt dybere end bare to meget forskellige designs. Der er også en masse tekniske forskelle, som vi kommer ind på lige om lidt. Men uanset hvilken maskine du vælger, så kan de begge to spille alle de samme spil. Den afgørende faktor er dit eget budget, og hvilket fjernsyn du har derhjemme.

For den 3899,- kr dyre “Xbox Series X” er bygget med det mantra, at der ingen kompromisser skal være at finde. Lige fra dens helt unikke design til indmaden, så er der ikke sparet på noget, når det kommer til hvad “Series X” er i stand til.

Sammenligner man de rå tal, så er det samtidig den mest potente spilkonsol på markedet – også efter at Playstation 5 er landet i butikkerne. Microsoft vil have teknologi-kronen og med “Xbox Series X”, så har de sikret sig den. Derfor er det også den oplagte valg at have stående under fjernsynet, hvis ting som 4K, HDR og Dolby Vision betyder noget for dig. Det er maskinen der er lavet til de gamere, der vil have det bedste af det bedste.

Har du derimod ikke et behov for at gå helt ud i ekstremerne, så er det også muligt at købe en “Xbox Series S” til 2399,- kr. Den kan spille alle de samme spil som storebror kan, den mangler dog et blu-ray drev, så du kan ikke låne spil fra andre eller købe brugt.

https://youtu.be/fYtJWIxt3-M

Den tekniske forskel mellem de to maskiner er den afgørende faktor for prisforskellen mellem de to. Begge maskiner er bygget ud fra det samme teknologiske fundament, den avancerede RDNA2 teknologi, derfor er de begge i stand til at spille de samme spil, men den dyre, “Series X”, udgave kan gøre det med flere visuelle detaljer og effekter. Lidt ligesom at en ny 2020 iPad kan spille de samme spil som en iPad fra 2016 kan. Dog med en forskel i grafikken der vises.

Den iPad-analogi strækker sig også videre til, at du ikke købe nye controllere for at spille på den nye Xbox. Har du en eller flere controllere fra Xbox One, så kan de bruges på den nye familie af maskiner uden problemer. Det samme gælder alle dine gamle Xbox-spil, da de nye maskiner er i stand til at spille en stor del af de gamle spil. Ja, selv spil helt tilbage fra 2002 da den første Xbox kom på markedet.

Xbox hemmelige våben i kampen om din kærlighed

Det er ikke blot den meget billige “Series S”, som skal være med til at presse konkurrenterne. Microsoft har også et hemmeligt våben, som skal hjælpe dem med at gøre Xbox til din foretrukne konsol. Det våben hedder “Game Pass”, og er på mange måder lidt ligesom Netflix.

https://youtu.be/cU1jOKJNfAw

Med “Game Pass” betaler du et fast månedligt beløb til Microsoft i form af 99kr om måneden. I bytte får du adgang til mere end 100 forskellige spil, som du kan downloade og spille på din Xbox eller PC.

Og det er ikke bare hvilke som helst spil du kan får stukket i hænderne. Microsoft udgiver alle egne spil på Game Pass samtidig med, at de kommer i butikkerne. Konkret betyder det at du uden at betale for andet end Game Pass, kan spille det nyeste Halo, Gears of War, Forza Motorsport, det næste Elder Scrolls og det kommende rollespil Fable, samme dag som de kommer i butikkerne.

Det er ikke bare Microsofts egne spil, som du finder på “Game Pass”. Helt nye titler som “Yakuza 7: Like a Dragon” og den nyeste udvidelse til “Destiny 2” vil også være at finde på “Game Pass” samme dag, som du kan købe spillet i butikkerne.

For langt størstedelen af dem som spiller computerspil, så er “Game Pass” en ideel løsning. For et lavt beløb får du en konstant strøm af nye og spændende titler, og biblioteket af spil på Game Pass er konstant voksende.

To forskellige måder at købe de nye Xbox-maskiner på

Normalt når du har købt en spilkonsol, krævede det at du smider nogle tusinde kroner i en butik, og så kunne du gå hjem med en ny konsol under armen.

Når Xbox Series X og S lanceres den 10. november, så kan du selvfølgelig stadigvæk gøre det. Men du kan også gøre det på en helt anden måde ved hjælp af en service, som Microsoft kalder for Xbox All Access.

All Access er en afbetalingsservice som Microsoft tilbyder, hvor du får et fast beløb om måneden får en en Xbox Series X eller S, samt adgang til Game Pass. Dermed er du fuldt dækket ind med dine gaming-behov og betaler én pris for adgang til det hele.

Efter 24 måneder, så er konsollen din og du har betalt hvad det ville koste at købe en Xbox og have Game Pass. Microsoft tjener altså ikke ekstra procenter via All Access programmet (faktisk er det 40kr billigere end at købe tingene hver for sig). I stedet er det en del af Microsofts aggressive strategi for, at blive din foretrukne spilkonsol.

I Danmark laver Microsoft et samarbejde med ElGiganten, hvor du vil kunne købe adgang til Xbox All Access.

Fremtiden for Xbox ser meget lys ud

Ved lanceringen af den nye Xbox-familie, så ser spil-landskabet en smule skrabet ud. Ved udgivelsen har Microsoft ikke nogen stor blockbuster titel, der kan imponere alle. Til gengæld satser Microsoft på at imponere dig i fremtiden.

For henover de sidste to år, har Microsoft investeret mange milliarder i at erhverve sig nye spilstudier til at lave spil til Xbox. I dag har Xbox i alt 23 forskellige spilstudier, der er igang med at lave nye Xbox spil, hvilket vil sikre en konstant strøm af nye titler til “Game Pass”.

Senest har Microsoft købt firmaet ZeniMax, der blandt andet ejer spilstudiet Bethesda Games Studios, som har lavet det ultra-populære spil “The Elder Scrolls V: Skyrim”. Det vil sige, at det næste spil fra folkene bag “Skyrim” nu er et Xbox spil, og med stor sandsynlighed ikke vil være at finde på Playstation 5. Ligeledes ejer Microsoft nu også spilserier som Doom, Wolfenstein og Dishonored. Alle sammen titler, som nu kun vil bo på Xbox og PC.

Bethesda Hero image

Når den nye Xbox-familie kommer i butikkerne, så er det starten på et løfte fra Microsoft om en meget lys gaming-fremtid. 2021 og frem ser meget lys ud for Xbox, og med spil som Halo: Infinite, Hellblade 2 og Starfield (det næste store spil fra folkene bag “Skyrim”), er det en konsol med store ambitioner som nu blot mangler at indfri dem.

Det gælder især for et spil som “Hellblade 2”, der har trukket meget opmærksomhed til sig, takket være dets imponerende grafik:

Xbox Series X og Xbox Series S er i handlen fra den 10. november.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + 16 =

No Comments Yet.