Luksus-getaway – Roadtrip ved fjorden

4 Min læsning

Den spritnye Audi A4 og et Danmark klædt i skønne efterårsfarver. Elektronista er taget på roadtrip, og turen byder ikke kun på rendyrket køreglæde, men også på Danmarks bedste smørrebrød, termiske bade i verdensklasse og ikke mindst de smukke landskaber ved Vejle fjord.

audi 1050x500

Da Audi giver os muligheden for at teste den nye A4 nogle dage, slår vi  straks til. En perfekt lejlighed til at køre direkte ud i efterårsstemningen på et klassisk roadtrip. Bilens fulde navn er Audi A4 limousine Sport 2.0 TDI, en hurtig dieselvogn i et elegant underspillet, men strømlinet design, som det er vanligt for Audi. Vi giver den gas på motorvejen over Sjælland og Fyn, men kommer dog ikke i nærheden af de 221 km/t, som er tophastigheden. Farven er Manhattan grey og indretningen er intelligent med alt fra nem navigation, håndfri telefon og nøglefri startknap. Vi er selvfølgelig særligt begejstrede for de mange muligheder for at lade telefon og tablet. Både trådløs opladning og hele to USB-stik.

remoladen to billeder 1050 x550Restaurant Remouladen i Vejle – klassisk smørrebrød med et twist og havneudsigt.

Vores første stop er havnen i Vejle og restauranten med det krøllede navn Remouladen. Der er sket meget her ved fjorden de sidste par år. Remouladen har givet nyt liv til havnen, og vi spiser vores frokost omgivet af himmel, hav, lystbåde og kraner fra byggegrunden ved siden af, hvor et ambitiøst kontordomicil tegnet af kunstneren Olafur Eliasson, er på vej til at give Vejle en kulturel indsprøjtning i international klasse.

Remouladen, der er ejet af vejlenseren Morten Kirk Johansen, vippede for et par år siden alle de københavnske smørrebrødsrestauranter af pinden og blev kåret som årets bedste smørrebrødsrestaurant. Efter selv at have været igennem en del af smørrebrødskortet har vi svært ved at argumentere imod titlen. Konceptet er klassisk smørrebrød med et twist. Og både det klassiske og det twistede sidder lige i skabet. Lige fra det soyabraiserede kalvespidsbryst til den hjemmelavede karamel, som er fast tilbehør til kaffen. Som noget ret unikt tilbyder Remouladen ud over valget mellem franskbrød og rugbrød også palæobrød.

remoladen og lise og c 1050x550Christiane opdaterer lige Instagram @elektronista, inden turen går videre.

Vi forlader havnen og kører ad snoede veje gennem Vejles smukke efterårslandskaber. Det enorme Hotel Vejlefjord rejser sig som en klippe, da vi kommer fri af bøgeskoven og svinger Audi’en ind på parkeringspladsen. Hotellet er en skøn forening af Ondskabens Hotel, en ’Old money country club’ og et tysk bjergslot. På den totalt fede måde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHotel Vejlefjord: Tysk bjergslot møder ‘Old money country club’ møder Ondskabens Hotel.

’En velbevaret hemmelighed’ er der én, som skriver, efter vi har smidt et billede fra hotellets termiske bade på Instagram. Men well, vi deler gerne. Det må ganske enkelt være ét af Danmarks bedste spa-hoteller. Væk er fortidens spøgelser fra dengang de smukke bygninger husede et nervesanatorium. I dag er det primært livsnydere som os, der besøger stedet for at nyde den gode mad, det skønne spa og de ekstraordinært smukke omgivelser.

De termiske bade i hotellets underetage er som en magisk grotte af hemmelige rum, isbade, varme, dufte, damp og farver, og de mange stearinlys og den åbne pejs mod de nøgne stenvægge tilfører stedet et ekstra dramatisk touch. Fra det store bassin midt i ‘grotten’ lader vi os glide videre ud i udendørsbadet og ud i den kølige novemberaften. En tur i ’skovsaunaen’ udenfor giver os varmen igen, og hvis det ikke skulle være nok, er det bare med at hoppe en tur i det 42 graders ’ildbad’, hvis blodrøde vægge kun gør oplevelsen endnu mere hot.

spa 2 og buddhaTermiske bade i kombination med åben pejs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASpisesalen på Hotel Vejlefjord.

En øl i bibliotekskrogen og en delikat middag i den smukke spisesal slutter den smukke dag.

Efter et fabelagtigt ophold i det gamle sanatorium forlader vi fjorden og bøgeskoven og kører gennem de tågede skove tilbage til motorvejen mod hovedstaden. Og så er det ikke kun et farvel til de smukke landskaber ved Vejle Fjord, men desværre også til den nye Audi A4.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og hvad koster det så?

Den nye Audi A4 koster fra 490.000 kr.

Et dobbeltværelse på Hotel Vejlefjord koster fra 1300 kr. Der kan også bookes særlige spaopholdstilbud.

En 3-retters business lunch på Remouladen koster 325 kr. Husk at bestille kaffe, så du får den lækre hjemmelavede karamel.

Du kan også teste den nye Audi A4 ved at deltage i konkurrencen om en vild dag på racerbanen.  Læs om konkurrencen her.

I samarbejde med Audi

Tekst & foto: Lise Kloch

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − four =

1 Comment
 • Skrotbil
  november 16, 2017

  Danmarks største opkøber af skrotbiler og afhenter skrotbiler i

  hele Danmark. Vi sælger og køber biler kontant til de bedste priser, så hvis du

  vil sælge din bil nu eller senere, så vær venlig at henvende dig til os. Hvis du

  ønsker, at komme forbi så ring inden du kører hjemme fra. 5 gode grunde til at

  lade os klare afhentningen af dine skrotbiler:. Vi afhenter gerne hos dig når det

  passer dig bedst. Biler uden skrotpræmie afhentes gratis. Afregning med det

  samme. Vi sørger for papirarbejdet og afmelding på motorkontoret. Få den

  bedste pris på skrotbiler netop nu. Vi afhenter samme dag og betaler kontant.

  Kom i kontakt med os! Indsamling af personlige oplysninger anvendes kun til at

  beregne en pris og til at tage kontakt til jer.

  Ring : 27 17 20 47

  Skrotbil,Skrotbiler,Skrotpræmie,Skrotpriser,Skrotpris,Skrot min bil,Skrot din

  bil,Bilskrot,Skrotpræmie bil,Skrotbil København,Skrotpræmie

  København,Autoskrot,Sælg din bil

  http://WWW.SKROTPRİSER.COM