Smart Glasses – det nye sort

6 Min læsning

I dag kan Smart Glasses – briller med indbygget teknologi – næsten det samme som din smartphone. Brillerne, der laves i en række lækre designs, giver dig fuld adgang til alle dine sociale apps, og gør det nemt at kommunikere med vennerne gennem stemmestyring og videochats.

Smart Glasses bruges ofte af professionelle atleter, så de kan måle deres performance. Brillerne kan dog også hjælpe dig og mig med at navigere rundt, og virksomheder bruger dem i stigende grad til at holde deres medarbejdere opdateret. Den største fordel ved Smart Glasses er, at brillerne samler alle funktionaliteterne i en smartphone og sætter det lige for øjnene af dig. Alle brillens egenskaber er nemt tilgængelige med stemmestyring, øjenbevægelser og en traditionel knap.

Wearables – det nye sort

I de seneste år er der ikke noget, der har vagt lige så meget opmærksomhed og interesse som wearable digital teknologi. Altså tilbehør og beklædningsgenstande, som er kombineret med teknologi. Vi lever i en tid, hvor viden fordobles over 13 måneder, men inden 2020 vil vores viden fordobles hvert 12. time. Med denne flod af information er det ingen overraskelse, at også vores hverdagsgenstande bliver mere teknologiske. Smartphones, smartwatches og Smart Glasses. Mange virksomheder investerer i denne teknologi, og det er der også god grund til.

Smart Glasses er én af de teknologier, som er i hastig udvikling. Her kan du læse om nogle af ‘smarte briller’ på markedet.

Google Glasses

smart glasses google glasses

En af de mest bemærkelsesværdige brillekoncepter, der skabte opmærksomhed omkring denne nye kategori af Smart Glasses er Google Glasses (eller bare The Glass). Disse smarte briller blev introduceret til technørder over hele verden i 2013. Brillerne inkluderede flere smarte egenskaber som øjeblikkelig kommunikation og vejvisning. En ide, der startede med en dykkermaske på en bærbar computer, har nu potentiale til at integrere virkeligheden med digital information.

Den simple ide bag Google Glasses var at skabe en hånd-fri bærbar enhed, der kunne sende beskeder, tage billeder, optage video og søge efter informationer på nettet via stemmestyring. På trods af den imponerende teknologi skabte produktet en del skepsis på grund af bekymringer omkring privatlivet, da enhver i princippet kunne tage billeder og optage videoer uden tilladelse.

Som en del af overgangen af Googles udviklingsteam fra Google X til en ny og selvstændig enhed, stod Google Glass Edition over for en række uoverensstemmelser og dermed blev projektet sat på pause i januar 2015. Denne pause fik dog ikke konkurrenterne til at stoppe udviklingen, og der er derfor blevet udviklet flere innovative designs siden. Her er bare et par af disse smarte briller, der vil revolutionære vores visuelle oplevelse:

Smart Glasses til hverdagen: Shima™

Smartbrillerne fra Shima ligner helt almindelige briller og har ingen eksterne komponenter, man skal tilføje. Hvis man kigger lidt nærmere på dem, vil man opdage en række indbyggede egenskaber som kamera og mikrofon. Brillerne er udviklet af firmaet LaForge, der fokuserer på digital teknologi til briller. The Shima™, som de kalder den, er en ny udvikling af smart glasses, som de har tilføjet til deres sortiment.

smart glasses shima la forge

Shima-brillerne er designet med Android-, Windows Mobile- og iOS-operativsystemer. Dette betyder, at brillerne nemt synkroniserer alle dine apps fra mobilen via Bluetooth. I modsætning til de traditionelle smart glasses, hvor man skal tilføje en genstand til sine briller, er fordelen ved Shima™, at alle de elektroniske elementer er integreret i designet, så de ser stilfulde ud og er samtidig komfortable. Med et klik kan du ændre indstillinger, swip på glasset for at skifte mellem apps og hold en knap nede for at optage video.

Brillerne er skabt til hverdagens mange aktiviteter og kan bl.a. måle afstand, løbehastighed og vise dig vej, når du kører bil.

Smart Glasses til Sport: Recon

smart glasses slashgear

Er du adrenalinjunke, så bør du se efter den innovative Recon Jet-brille. Brillerne er fremstillet af Recon, som udviklede brillerne med det formål at give atleter et fleksibelt performance-målingssystem, som kan bruges af løbere, cyklister og mange andre sportsudøvere. Teknologien, der bliver brugt i brillerne, eksisterede allerede og er brugt af mange atleter, men Recon har gjort det nemmere for atleterne ved at integrere teknologien i deres smarte briller.

smart glasses digital trends 2

Ved første øjekast virker de måske lidt store, men specifikationerne gør dem uundværlige for atleter og sportsentusiaster.

Som så mange andre Smart Glasses bruger brillerne Android- og iOS-operativsystemer, som forbindes med din mobil via Bluetooth eller wi-fi. Du ser det meste i dine periferivinkler, hvor du kan se, om du har beskeder og kontrollere din musik, men det bedste ved Jet er, at den kommer med utrolig høj batterilevetid. Du kan derfor bruge dem på lange løbeture. Derudover er det en fordel at have venner med Jet-brillerne, da man kan tilføje en funktion, så du kan se, hvor de er og hvad de laver. Dette kan man naturligvis slå fra og til.

Jet er udviklet med en software, der hedder Recon Uplink, som gør at du kan forbinde brillerne med din computer og uploade dine aktiviteter til Recon Engage hjemmesiden. Recon Engage er en side, hvor du kan dele dine aktiviteter og downloade apps til dine briller. Jet er en håndfri bærbar enhed, der giver alle, der elsker sport en perfekt måde at kontrollere din performance på samtidig med at du kan følge med i alt andet i livet.

Smart Glasses fra Enterprises: Vuzix

The M300

Disse briller er skabt til det 21.århundrede og har til formål at give adgang til information. De højteknologiske briller er ergonomisk designet, så de forbedrer kommunikationen og giver adgang til instruktioner og vejledninger. Brillerne er døbt Vuzix M300.

Teknologien bag M300 er integreret med en kerneplatform ved brug af en Intel Atom Processor. Dette gør, at data kan blive sendt med det samme. Brillerne kommer med nogle apps, der allerede er installeret og klar til brug,som f.eks. kalender og apps til at forbinde dine briller med andre mobile enheder via Bluetooth eller wi-fi. Brillerne kan også optage i HD og scanne stregkoder, så det er nemt at spore forsendelser. Dette har gjort, at de innovative briller i stigende grad bliver brugt at virksomheder.

smart glasses gpad

GPS Tracking

Den første udgave, Vuzix M100 blev så populær at virksomheden kort efter introducerede M300, som har flere smarte egenskaber. F.eks. har M300 et indbygget GPS sporingssystem, så du nemt kan finde rundt.

Brillerne er ligeledes utrolig brugervenlige, da alle egenskaberne kan benyttes med stemmestyring, ved at trykke på knapper eller med gestik. For at brillerne skal holde længe, er de lavet af materialer, der beskytter mod vand og støv.

Fremtidens Smart Glasses

Med alle disse smart glasses på gaden er det svært at forstille sig, hvad det næste inden for optiske produkter bliver. Brillerne vil uden tvivl konstant blive forbedret og få flere smarte egenskaber. For blot et år siden udviklede et team fra University of Rochester i samarbejde med Google en interessant tilføjelse til Smart Glasses: Rhema. Systemet blev udviklet for at forbedre individets evne til at holde taler til mange. Brillerne fortæller brugeren om volumen på deres stemme, samt hvor hurtigt de taler.

Derudover har virksomheder som Eyefluence, som mål at udvikle human-computer intergrationer, som kan være nyttige for sygeplejersker, så de har adgang til deres patienters data. Virtual reality-teknologi vil muligvis ændre den måde, den nye generation lærer på. Vi holder i hvert fald øjnene åbne for det nyeste nye.

smart glasses eyefluence

 I samarbejde med SmartBuyGlasses

 


 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 − 3 =

No Comments Yet.