12 DIGITALE TIPS TIL STUDIESTART

4 Min læsning

Af Pernille Abildgaard Ullmann

Kom du ind på drømmeuddannelsen? Elektronista giver dig 12 digitale tips til en god studiestart.

pasta&ketchup

Mange får i disse dage svar på, om de er kommet ind på drømmeuddannelsen. Er man en af de heldige, venter der et nyt og spændende kapitel rundt om hjørnet, og i kølvandet opstår der en masse spørgsmål.

Hvor skal du bo henne, hvor finder man et flyttefirma, der ikke koster spidsen af en jetjager, hvordan overlever man egentlig på et SU-budget og er det der med pasta med ketchup hver dag, overhovedet så romantisk og charmerende som du har læst om i damebladene? Elektronista har samlet 12 digitale tip, der gør din studiestart nemmere -og ikke mindst sparer dig for lidt penge!

studiestart

Boligportal.dk Mange skal flytte, for at have muligheden for at følge deres valgte uddannelse. Denne side er en online portal hvor der hver dag opslås lejeboliger i hele landet. Siden er let at overskue og at bruge. Prisen for en profil er lidt pebret, men til gengæld bliver siden overvåget og dermed holdt fri for scam-profiler og falske udlejere, der kun er ude efter dine penge

Ungdomsboliger.dk Er du SU berretiget, kan du søge en ungdomsbolig på dette site. I de store byer er der nok en del ventetid, men hvis du skriver dig op nu, kan du nøjes med at finde et fremleje indtil den billige drømmelejlighed viser sig.

flyttekasse

Flyttefirmapriser Hvis du skal flytte, kan det være en jungle at finde rundt i priser og kompetencer hos diverse flyttefirmaer. Flyttefirmapriser er et site hvor du i ro og fred, kan indtaste dine oplysninger,og så får du henvendelser fra de flyttefirmaer, der gerne vil udføre opgaven. Så kan du sammenligne priser og anbefalinger, så du lettere kan vælge det helt rigtige flyttefirma.

Studenterrabatten Økonomi er et stort omdrejningspunkt i enhver studerendes liv. Men med et studiejob, og måske et studielån, hænger det hele alligevel sammen for de fleste. Især hvis du udnytter de muligheder der er mange steder, for at få rabat mod forevisning af et gyldigt studiekort. Tjek siden Studenter-rabatten hvor en lang række af de steder der giver rabat er samlet.

eTilbudsavis, app Hvorfor købe dyrt ind, for sine surt sammensparede kroner, når du kan være tilbudsjæger? App’en etilbudsavis samler hver dag de bedste tilbud i din by, let at overskue og bruge. App’en er gratis og fås til alle smartphones.

Studievaner, app Har du lidt svært ved at koncentrere dig om bøgerne og lektielæsningen? App’en “Studievaner” fra Human Progress, er en kort hypnose du kan lytte til, designet til at give dig bedre studievaner. Det er Hypnotisør Jacob Strachotta, der udfører hypnosen på app’en, som lover dig øget koncentration, fjernelse af overspringshandlinger og mere motivation til at lære. App’en, der er gratis, fås til alle smartphones, og får man lyst til at prøve flere hypnoser, kan man tilkøbe dem.

Moment Mangler du et godt studiejob, så der er råd til andet end at slave over bøgerne? Så tjek jobsitet Moment, hvor en lang række studiejobs er samlet. Her er også kortere vikariater, til dig der har brug for ekstra indkomst i perioder.

studiestart

Pensum.dk  Studiebøger kan være dyre. Især i starten af din uddannelse. Men køber du dem brugte er der mange penge at spare. På Pensum.dk kan du købe bøger som andre studerende ikke skal bruge mere. Du kan også selv sætte dine brugte studiebøger til salg, efterhånden som du når ind i dit studie, og tjene lidt penge. Husk dog at tjekke om der er væsentlige forskelle på udgaverne hvis du køber en bog der er udkommet i en nyere udgave.

 Freebikes Hos Freebikes giver man en gratis cykel til en studerende, der kvit og frit kan bruge den i et år, mod at agerer cyklende reklamesøjle for en eller flere sponsorer. Efter et år, gives cyklen til en studerende i Senegal eller Ghana i Afrika, og er på den måde med til at fremme studielivet både i Danmark og Afrika. Bor man i Jylland har firmaet Studiecykel.dk, et lignende koncept hvor studerende kan få en gratis cykel.

Den Sultne Studerende Denne blog er det perfekte sted at starte, for dig der nægter at leve af pasta med ketchup og leverpostejmadder de næste 4 år. Bloggen skrives af en ung kvinde, som læser til ernæringsassistent, og hver uge er der nye lækre opskrifter på sund og god mad, der kan laves på selv det strammeste SU-budget.

Wildcard app –  Skal du køre med tog for at komme til dit uddannelses- eller praktiksted? Eller er du flyttet langt væk fra venner og familie for at læse, og planlægger at besøge dem ofte. Så skal du have dig et Wildcard fra DSB som giver dig store rabatter på togbiletter. Wildcardet er ikke længere kun forbeholdt unge under 25, men studerende i alle aldre, der kan forevise dokumentation på at de modtager SU. Et wildcard koster 199,- for et år, og giver dig udover billige togbiletter, også rabatter i DSBs kiosker og ved salgsvognen.

Studerende Online  Dette er portalen hvor du som studerende kan få et overblik over hvad der rører sig i det danske studiemiljø. Studieportalen har samlet en række artikler og links om studierelevante emner som budgetter, mad, rabatter, karrierer og meget mere.

 Kender du nogle gode apps, sites eller gadgets som burde have været på listen? Så del dem gerne med os i feltet nedenfor!

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 1 =

No Comments Yet.