Betyder algoritmer, at vi mister magiske tilfældigheder?

2 Min læsning

Har du tænkt over hvor meget af dit liv der egentlig allerede er styret af algoritmer? Hvad mange valg i løbet af en dag? Prøv at tælle efter. 

Mit vækkeur vækker mig på et tidspunkt baseret på mit søvnmønster. Min kaffe købte jeg efter at have set en instagramreklame. Jeg tjekker mine feeds på twitter, instagram og facebook. Alt hvad jeg ser er baseret på algoritmer. Jeg følger en ny Instagramside fordi den blev mig foreslået. Jeg sætter mig ind i min bil, og Google Maps foreslår en destination, den tror jeg skal til. Den har ret. Jeg handler online, og der er tilbud på nogle af de varer, jeg normalt køber. Spotify præsenterer en playliste med musik, som tjenesten ved jeg kan lide.

Fortsæt selv. Måske har du fået dit job gennem LinkedIn eller din kæreste gennem Tinder? Alle steder du bevæger dig digitalt, er algoritmer med til at nudge og styre dine valg. Og vi har kun set begyndelsen. Med kunstig intelligens kommer det til at stikke helt af! Vi kommer til at sige ja til til produkter, oplevelse og mennesker, vi ikke aner hvorfor vi bliver præsenteret for. Algoritme ved bedst… eller hvad?

Se jeg tror faktisk, at noget af det mest attraktive i fremtiden bliver tilfældigheder. Oplevelser ingen maskiner har regnet sig frem til. Og jeg har et perfekt eksempel, som du skal se.

Der er en udfordring involveret. Hvis du kan se denne film uden at fælde en rørt tåre, så er du lavet af stål!

En ung mand hører sin nabo spille smukt og melankolsk på klaver. Han begynder at kommunikere med naboen ved selv at spille tilbage. Og se så lige her, hvordan det udvikler sig. Et møde som er så tilfældigt og analogt som det næsten kan blive. (altså lige bortset fra at den unge mand poster det på sociale medier, og jeg så falder over det fordi en algoritme godt ved jeg kommer til at tude 😳). 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + one =

No Comments Yet.