ELEKTRONIK, GADGETS OG GEAR – PÅ ÅRETS BEEP MESSE

3 Min læsning

af Kristina Blenker

I weekenden d.16-18 oktober slog Beep dørene op for tech-interesserede i alle aldre, til den største elektronik og gadget messe på dansk jord – i Bella centeret i København.

Fra fredag til søndag kunne alle besøgene komme helt tæt på det nyeste gear; som Nokia Lumia 920, Xbox Kinect, Google Nexus 7, en køretur på en Segway, hands-on-oplevelser af Windows 8,og et utal af smartphones, tablets og laptops fra blandt andet; Acer, Asus, Samsung og Sony.

El-biler fra Betterplace, smart surface bord fra Samsung, cykle tour-de-France-etaper hos Garmin og Medina for fuld udblæstning fra et kæmpe højtalersystem i Hifi-standen, konkurrencer og messetilbud fra bl.a. Playstation og Windows, trak over 16.000 besøgende til Beep messen fordelt over hele weekenden. På Beep-scenen kunne man høre præsentationer af bl.a. Xbox music, taler som “spørg om spil” om børns spilvaner, eller minikoncerter med kunstnerne den smukke Clara Sofie og de sjove guitar-fyre Muri & Mario. 

I Windows’ stand kunne de besøgene får Windows 8 helt ind under huden, og prøve Nokias nyeste Lumia-model, 920’en. Dertil kunne alle børn og barnlige sjæle stifte bekendtskab med spiloplevelsen på Xbox Kinect, der kombinerer spil og bevægelsesfrihed sammen på bedste vis! Da man som spilleren styrer med hele kroppen istedet for at være afhængig af antallet og batterilevetiden på kontrollerne.

I Playstation standen, kunne man danse til fødderne ømme i håb om at vinde i Playstation 3, eller lære alle trylleformularerne fra Harry Pottersunivers. Som (gammel) Harry Potter fan blev jeg tryllebundet, i bogstavelig forstand, af PlayStation 3 og “The Spellbook”, hvor konsolspillet kombineret med et kamera, en kontroller der fungere som tryllestav, og en fysisk bog uden billeder eller tekst, giver Potters magiske univers en ekstra eventyrlig dimension.

Rygtet siger at der i nærmeste fremtid kommer flere spil med wonderbooks eks. “Walking with dinosaurs” og detektivspil til Playstation 3.

Samsung standen var udformet som et moderne hjem med gadgets til både dagligstuen og køkkenet. I Samsung-køkkenet kunne de besøgende få en madoplevelse udover det sædvanlige, da en kok fra det danske kokke-landshold skabte magi i samarbejde med Samsungs mange køkkengadgets. Udover de mange stande med højtalere, hovedtelefoner, og andre dagligdags-gadgets var der også blevet plads til et hjørne med fremtidens gadgets. 

Her kunne man se prototypen på, hvordan det vil se ud når prøverummet rykker ind i dagligstuen. Prototypen på det virtuelle prøverum, der skal give dig mulighed for at prøve tøj hjemme foran skærmen, så tøj-shoppingen på nettet bliver en del nemmere, var fra Aalborg Universitet.

Søndag eftermiddag blev de 15 Best Of Beep priser uddelt i kategorierne årets bedste: fladskærm, smartphone, laptop, kamera, tablet, spil, musikgadget, app, sportgadget, bilgadget, medietjeneste, danske gadgets, innovative gadget og hovedprisen; årets gadget! Blandt vinderne kan nævnes Samsung der løb med hele tre priser, Libratone Zipp der vandt for årets bedste musikgadget, og Netflix for årets medietjeneste. I kåringen af årets gadget kæmpede Apples Macbook Pro Retina imod Google Nexus 7 og PlayStation Vita. Du kan læse mere om alle vinderne på beep.tv2

Er du hardcore tech-nørd, der sluger alle nyheder, tech-branchen spytter ud, ville du nok være en smule skuffet over, Beep ikke havde nogle overraskelser i ærmet som eksempelvis den omdiskuterede Windows Surface tablet, der desværre ikke var at finde på Beep. Men er du en af dem der er på jagt efter inspiration og gode råd til hvilke tech-gadgets depasser lige netop dig, burde du allerede nu sætte kryds i kalenderen til næste års Beep messe i København!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + 14 =

No Comments Yet.