Verden er større end Google – tre alternativer til verdens største søgemaskine

3 Min læsning

Selvom det at Google noget er blevet en fast del af vores ordforråd, så findes der fremragende alternativer til Google, som forsøger at bryde Googles monopol og give dig nye måder at søge internettet på, og bare rolig – ingen af dem er Bing.

Duck Duck Go – En af de længstlevende alternative søgemaskiner

Hvis du bare vil have en alternativ søgemaskine, uden gimmicks eller betalingsmodeller. Så er Duck Duck Go det bedste bud på markedet. Duck Duck Go er en af de længstlevende alternativer til Google med et stort fokus på privatliv og at give dig søgeresultater, der ikke er farvet af dine tidligere søgninger. Det er råt og ufiltreret internet på godt og ondt.

Søgeresultaterne bliver nemlig ikke justeret i forhold til dine tidligere søgninger og browserhistorik. I stedet forsøger Duck Duck Go at gå så neutralt til værks som muligt, og bare give dig det første og bedste bud på din søgning.

Det betyder samtidig også, at Duck Duck Go nogle gange rammer rigtig meget ved siden af. Det giver nogle gange rigtig god mening, at ens søgemaskine kender lidt til en og ved, at man som regel vil ind på Wikipedia, hvis man søger efter et emne og dermed altid løfter Wikipedia op øverst i ens søgeresultater. Mens ved Duck Duck Go skal du præcisere dine søgninger en del mere for at få søgeresultaterne skubbet hen i den retning du vil.

I bytte for det mere “nøgne” internet, så får du en søgemaskine med et benhårdt fokus på privatliv, og et af de bedste alternativer til Google.

Duck Duck Go er gratis at bruge, og kan bruges med eller uden Duck Duck Go’s egen browser

Brave Search – AI understøttet søgemaskine med fokus på, at finde tingene hurtigere

Vil du til gengæld prøve kræfter med en helt anden måde at forholde sig til søgemaskiner, så tag et kig på Brave Search.

Oprindeligt var Brave en browser, men har nu også udvidet med sin egen søgemaskine. Brave Search viser dig ikke bare søgeresultater, men bruger også AI til at hjælpe dig med at filtrere, sortere og kondensere hjemmesider. Så du behøver ikke at forlade siden med søgeresultater for at finde svaret på nogle af dine spørgsmål.

Brave Search er gratis at bruge, og kan bruges med eller uden Braves egen browser.

Kagi Search – Hvis du er klar til at betale for din søgemaskine

En søgemaskine er ikke bare en søgemaskine. Google er influeret af dine tidligere søgninger og hvad du ellers søger efter på internettet. Men Kagi Search forsøger at neutralisere søgningerne og samtidig lave en bedre søgemaskine.

Det gør Kagi ved tre grundlæggende principper:

– Ingen overvågning af dig

– Lynhurtige neutrale søgninger

– Adgang koster penge

Kagi er nemlig ganske unik på den måde, at den koster penge. Du kan nemlig kun bruge Kagi gratis til dine første 100 søgninger. Bagefter skal du betale et månedligt abonnement for, at blive ved med at bruge Kagi. 

Du kan enten betale 380kr om året, og få 3.600 søgninger at bruge i løbet af året. Eller 760kr for ubegrænset adgang.

Forretningsmodellen hos Kagi er derfor udelukkende at levere en god søgeoplevelse. Der bliver ikke vist reklamer, dine data bliver ikke solgt til en tredjepart eller på anden vis misbrugt.

Kagi har udover det også særlige funktioner som, at du kan blokere for sider du oplever som ubrugelige eller “booste” sider, som du i forvejen er glad for og vil se hyppigere i dine søgeresultater. Du kan dermed bygge din egen personlige søgemaskine.

Kagi Search er gratis de første 100 søgninger, og koster derefter penge.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − fifteen =

No Comments Yet.