FORÆLDREKONTROL PÅ FAMILIEBILEN

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Kør ordentligt og lad nu være med at spille så høj musik, når du låner mors bil! Alle forældre bekymrer sig, når ders børn får kørekort. Nu præsenterer Ford en særlig nøgle som kan sætte loft på både tophastigheden og volumen på anlægget.


Unge urutinerede billister kommer alt for tit galt af sted. Især på grund af for høj hastighed. Den statistik vil Ford gerne blande sig i. Den klassiske bilmærke introducerer nu en særlig teenage nøgle, hvor på forhånd definerede indstillinger begrænser udskejelsesmulighederne for den unge bilist. Den lille intelligente nøgle kalder de MyKey.

Ford har selv haft fat i forældrene, og det viser sig at 53 procent af de adspurgte, gav udtryk for, at de ville være mere villige til at lade deres unge låne bilen, hvis de havde adgang til funktionerne i MyKey, ligesom de mente, at de unge selv ville kunne se fordelene.

Ikke uventet var 15 procent af de adspurgte unge ikke begejstrede ved udsigten til at deres forældre kan begrænse tophastigheden og volumen på audio-anlæget. Omvendt gav 46 procent af de unge udtryk for, at de gerne vil opgive den fulde kontrol, hvis de til gengæld kan få lov til at låne bilen lidt oftere.

76 procent af de unge indrømmer, at de kører mere forsigtigt, når forældrene er med i bilen. Og med MyKey er de gamle jo på en eller anden måde altid til stede.

Hvad synes du om idéen med at begrænse andres kørsel? Ville det f.eks. være ok hvis man brugte samme metode til at holde styr på en fartgal kæreste?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − nine =

1 Comment
  • Christina
    september 30, 2011

    Måske ikke så relevant i DK, hvor man trods alt er 18 år og myndig når man får kørekort, men i USA giver det god mening, da de jo kan få kørekort fra 16 år og først er myndige når de er 21.