HVILKE NYHEDER ER MEST VIRALE?

1 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Nu ved jeg ikke, hvordan I andre konsumerer nyheder, men jeg ser efterhånden de fleste breaking-nyheder via mit feed på Twitter. Det hænder nu også, at jeg forvilder mig ind på et nyhedssite eller at nogen gør noget så gammeldags som at sende mig et link til en artikel i en mail.
deviralenyheder

Lektor Filip Wallberg fra Center for Journalistisk på Syddansk Universitet har lavet et værktøj med navnet I Like, der kan give dig overblik over de aktuelle virale historier fra de danske medier – altså en oversigt over, hvilke artikler vi deler mest. Det er delinger på Facebook, Twitter, Linkedin og Google+.

Hvis du bare er interesseret i nyheder, kan du enten hente en app til iPhone eller følge De Virale Nyheder på Twitter.

Men er du ekstra nyhedsnørdet og interesseret i hvad der bliver delt hvor, er det faktisk meget sjovt at tjekke I Like hjemmesiden ud. Her kan man nemlig se, hvilke nyheder der bliver delt mest på de fire forskellige sociale medier.

Et hurtigt kig på listen over delinger på Facebook viser, at der i høj grad bliver delt artikler fra Ekstra Bladet.

Twitter til gengæld er en lidt mere blandet landhandel af både politiken.dk og dr.dk, hvorimod Google+ bliver domineret af sporten.dk.

Naturligt nok bliver der delt en del erhvervsstof fra blandt andet epn.dk, business.dk og borsen.dk på Linkedin
.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 − 1 =

No Comments Yet.