INDISKE DELIKATESSER PÅ MOBILEN

2 Min læsning

En verden af krydderier som danser på tungen i 50 lækre retter. Madredaktøren har været en tur i Indien eller ihvertfald omkring en indisk mad-app.

Af Sidsel Birkholm.

Jeg er blevet meget glad for indisk mad på det sidste. Det er retter, der er rige på krydderier og smagsnuancer, som ikke findes i det typiske europæiske køkken. Samtidig er det forbavsende let at tilberede og råvarerne er ikke de dyreste, gå dog aldrig på kompromis med kvaliteten, den færdige ret bliver aldrig bedre end de råvarer den består af.

Jeg faldt for nylig over en enkel iCooking app med 50 klassiske lækre opskrifter på indisk mad. Opskrifterne er delt op i kategorierne som forretter, kød, desserter, fisk og æg, desserter. Der mangler en søgefunktion, men da der pt kun er 50 opskrifter er det til at browse igennem dem. Heldigvis er det dog muligt at markere sine favoritter, hvilket dermed gør det let at have hele ingredienslisten ved hånden ude hos slagteren eller grønthandleren.

Opskrifterne er enkle, men ser bare meget appetitlige ud. Keema samosas er små sprøde friturestegte dejpakker med indhold af hakket lammekød, hvidløg, ingefær, karry, garam masala, koriander, mynte og et væld af andre krydderier. Serveres med chutney og en stærk tomat peber/tomatsauce og er genial som en lille forret. Mughlai Korma med lam eller Lam med masala er eksempler på gryderetter med lammestykker og igen en masse krydderier som for eksempel safran, garam masala, chili, spidskommen, kanel, kardemommebælge og serveres med ris.

Det er en klassisk app uden mange funktioner, men som bæres oppe af nogle rigtigt lækre opskrifter og inspirerende billeder af alle retter.

Læs og se mere på iCooking

App’en er udviklet af iCooking og koster 6 kr i Apples app store. Findes ikke til Android i dansk version, men kan fås til Android i engelsk version.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − six =

No Comments Yet.