Kan du se, hvem der ikke er et rigtigt menneske?

2 Min læsning

Kunstige intelligens algoritmer kan efterhånden skabe så realistiske billeder af mennesker, at det ikke er til at se forskel mellem det ægte menneske, og det kunstigt “tegnede” menneske. Har du svært ved at tro, det kan være sandt? Så prøv selv hvor god du er til at skelne mellem ægte og uægte mennesker. 

Sitet whichfaceisreal.com sidestiller to billeder, og så skal du altså klikke på det ægte menneske. Jeg har prøvet mange gange, og jeg laver masser af fejl. De kunstige mennesker snyder mig! Man kan dog ikke rigtig tale om en Turing test her. Altså at maskinen bilder mennesket ind, at den er menneske. Der er nemlig ikke tale om en kognitiv fremstilling af mennesket. Kun billedlig. Ikke desto mindre er det ret imponerende. 

Hvad er så perspektiverne? Først og fremmest kan fotomodeller være et af de jobområder, der bliver udfordret af kunstig intelligens. Hvorfor hyre en menneskemodel, som måske er i dårligt humør, og som skal have frokost, når man kan tegne en, der ingen krav har?

Der er også etiske problemstillinger. Vi har set den før, selv når det blot drejer sig om tegneserier. Men nu er dilemmaet ikke mindre aktuelt. Må man lave illustrationer, hvor der foregår vold eller sex med grafisk fremstillede mennesker, som ligner mennesker, så meget man tror det er ægte mennesker? Børneporno f.eks.? Intet menneske tager fysisk skade men hvad betyder det at billederne findes og bliver set, at de virker ægte? Hvad tænker du?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − 9 =

1 Comment
 • Tina
  februar 25, 2019

  Det er imponerende hvad teknikken kan :-)
  Men nej der skal ikke laves billeder og film mv. med uægte mennesker, hvor vold , sex og sådant indgår.
  Det er budskabet om vold, sex og anden krænkende adfærd vi skal stoppe, ikke om det er ægte eller uægte mennesker bag.
  En god ny uge ønskes :-)