PANELET TESTER SONY HDR-PJ10E VIDEOKAMERA

3 Min læsning

Elektronista panelet har testet Sony HDR-PJ10E videokamera med indbygget projekter. Blogger Lisbeth Kiel Larsen og familiefar og gadgetelsker Morten Dueholm har allerede været igang. Nu er turen kommet til  Formel 1 blogger Lea Anna Pedersen

Det første vi spurgte Lea om var hvordan hun har tænk sig at bruge Sony kameraet i hverdagen. “Jeg vil bruge kameraet til lidt videoblogging på min blog og til særlige lejligheder”, fortæller hun, og vi fortsætter med at snakke om kameraets funktionaliteter især projektorfunktionen, hvor kameraet kan vise de optagede videoer på f.eks. en hvid væg.

 

“Der skal ikke herske nogen tvivl om at Sony har valgt at promoveredette videokamera på den indbyggede projektor” siger Lea og synes da også det virker overraskende godt. “Det er nemt at stille på skarpheden, og billedet står overraskende godt” siger hun og fortæller at “kameraet ligger godt i hånden og er på den måde nemt nok at betjene.”

Lea mener, at kameraet kunne egne sig til den gadgetinteresserede familiefar. Men hun mener ikke det kan betale sig at bruge videokameraets stilbilledfunktion. “Hvis jeg vil tage almindelige øjebliksbilleder bruger jeg min smartphone, og skal der kræses for fotoerne bliver det med et spejlrefleks, som jeg kan finindstille, skifte objektiver”. Lea anbefaler i stedet, at brugeren leger lidt med de forskellige shooting modes -eksempelvis slow motion funktionen.

 

 

Lea fortæller videre om navigationen af kameraets funktioner, og her er hun lidt mere skeptisk. “Først og fremmest har Sony valgt at HDR-PJ10’eren skal styres med en touchskærm, men det fungerer mildest talt ikke optimalt. Sony har mere eller mindre valgt at kopiere deres normale styresystem og konvertere det direkte til touch, men ved at gøre det har Sony fuldstændigt valgt slette ord som ”intuition”, ”brugervenlighed” og ”åbenlyshed” fra deres ordforråd. Et eksempel på den manglende brugervenlighed er når man er inde i en af menuerne og skal scolle ned igennem den. I den situation ville det mest åbenlyse være, at man bare kører sin finger hen over skærmen – ligesom på smartphones og tablets – men ikke hos Sony. De har i stedet valgt at man skal trykke på en ”pil op”- eller ”pil ned” tast. Det er en om’er.”

Vi spurgte til sidst Lea, hvordan hun tror udviklingen går indenfor kameraer. Hertil svarer hun. “Med eksplosionen af rigtig velfungerende kameraer i tidens smartphones, er man ved at se en tendens til, at digitalkameraet er blevet skubbet ud på sidelinjen – og det samme vil man sikkert også se ske med videokameraet, hvis ikke producenterne går noget for at undgå det. Sony har forsøgt at imødegå dette dilemma med projektorfunktionen, men det opvejer i mine øjne ikke den manglende brugervenlighed.”

Testen af Sony HDR-PJ10E er udført i samarbejde med Sony. De 3 testere fra Elektronista Panelet er blevet bedt om at teste kameraet over en uge og fortælle om deres oplevelser. Elektronista rekrutterer løbende testere til Elektronista panelet. Hold øje med vores Inbox Magasin og Facebook side hvis du også gerne vil teste gadgets med Elektronista Panelet. 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight + 17 =

1 Comment