Photoshop fylder 30 – programmet der ændrede internettet

1 Min læsning

Photoshop fylder 30 år og vi tager et tilbageblik på programmet der ændrede internettet og hvordan vi kigger på billeder.

Siden Photoshop kom til verden har det været guldstandarden for billedmanipulation. Det er et program som er blevet essentielt for alt visuelt arbejde i dag, og så selvfølgelig også alle de mange memes vi underholder os selv med hver dag.

Gennem 30 år har Photoshop udviklet sig helt enormt. Det var faktisk først fire år efter den originale version 1, at programmet fik sine ikoniske “lag”, så du kunne have forskellige elementer i billedet liggende ovenpå hinanden.

At “photoshoppe” noget er også blevet en del af vores faste ordforråd, uanset om vi kritiserer en forside på et magasin eller en valgplakat som er blevet godt og grundigt manipuleret. Photoshop er noget vi alle kender til.

Men kan du huske hvordan det første Photoshop så ud, og hvad det egentlig kunne? Her er en genskabelse af den allerførste demonstration af Photoshop Version 1 fra 1986:

I dag kan du få Photoshop til alt fra Windows og Mac helt over til din telefon og tablet. Og modsat for 30 år siden, så er alting i farver nu. Heldigvis.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine + eighteen =

1 Comment
  • Thomas Nielsen
    maj 22, 2020

    Hejsa

    Ret vildt at Photoshop har eksisteret i 30 år! Endnu mere vildt at den første version var i sort/hvid :-)