VIDEOSPIL I BILRUDEN

1 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Aarhus Festuge inviterede Elektronista segmentet indenfor med techudstillingen og konferencen Next 2011. Ud over en veludført konference kunne vi ikke undgå at lægge mærke til Outrun – et køretøj med et indbygget videospil af den klassiske arcade slags.

Det ligner en klon mellem en lille golfbil og et kabinet fra videoarkaden, og sætter du dig ind, ser du et helt old school videospil. Det overraskende er bare, at du også ser virkeligheden på den anden side af ruden. De to ting er flettet ind i hinanden. Der er tilføjet et lag ovenpå virkeligheden, og det er det man kalder Augmented Reality. Du kan altså i princippet spille et spil gennem ruden mens du kører på jobbet.

Outrun projektet er faktisk ikke ment som en rigtig prototype, men som et kunstværk af kunsteren Garnet Hertz. Vi har allerede set hvordan f.eks. Audi arbejder med “headup display”, hvor f.eks. navigationsanlæggets grafik er lagt direkte ovenpå forruden.

Men hvor langt kommer det ekstra lag til at gå? Det spørgsmål kommenterede Outrun installationen, mens det stod i Ridehuset i Aarhus.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − sixteen =

No Comments Yet.