Vinterens bedste spil

10 Min læsning

Et nyt år er fyldt med nye muligheder og ikke mindst en masse nye spil at gå igang med. 2017 starter rigtig stærkt med et af de bedste gyserspil i moderne tid, en charmerende bytur med den japanske mafia og en superhelt, der kun kan finde ud af justere tyndekraften. Her er de bedste spil, du kan spille lige nu.

Unikt og højtflyvende spil starter året med et brag

Gravity Rush 2 fås til Playstation 4

Det er svært at finde et spil ligesom Gravity Rush 2, udover selvfølgelig det første spil i serien. Spillet oser af charme og overrasker hele tiden med en ny idé eller noget nyt at se på.

I spillet har du kontrol over den unge pige “Kat”, som er i stand til at manipulere med tyngdekraften. Hun kan ikke flyve gennem luften, men derimod falde igennem luften, når hun vender tyngdekraften på hovedet, og ‘op’ bliver ‘ned’. Du kan ændre tyngdekraftens retning og flyve/falde igennem hele spillets verden.

Igennem spillet får Kat mulighed for at lave en masse andre tyngdekrafts-relaterede tricks, som giver hende superkræfter, så hun kan kaste med bænke, sten etc. Det kan hun bruge, når hun skal tæske de underlige ‘Nevi’-monstre, som angriber spillets landsbyer.

Spillets historie fylder en del i Gravity Rush 2, og den kan til tider være svær at følge med i. Dog er grundfortællingen om Kat og hendes kamp mod monstre og samfundets elite nem at forstå og holder dig fanget fra start til slut.

Hele spillet er centreret omkring dine evner til at manipulere tyngdekraften, og selvom det på papiret lyder rigtig simpelt (og det er det egentlig også), så er selve det at falde igennem luften, slynge med ting og lave alle mulige akrobatiske angreb vanvittigt sjovt. Gravity Rush 2 er et spil, som helt fundamentalt bare er sjovt at spille, og gør at spillet med sit enorme udvalg af ting, du kan give dig til, bliver en fryd at begive sig ud i. For selvom en del af spillets mange missioner kan være monotone, og nogle kampsituationer kan blive voldsomt frustrerende, så er det helt grundlæggende fundament i spillet så stærkt og sjovt at bruge tid på, at selv skønhedsfejlene let bliver ignoreret.

Gravity Rush 2 er et spil, som virkelig overrasker i dets omfang. Det tager let 20-30 timer at komme igennem spillet, og selv med den tidsinvestering vil der være rigeligt af ekstra missioner og udfordringer at give sig i kast med. Spillet er ved at briste i syningerne af ting at give sig til, og hvis man først forelsker sig i spillets charmerende univers, hvor Kat og hendes personlighed er den store stjerne, så er det svært ikke at ville tilbringe så meget tid som overhovedet muligt i Gravity Rush’s vidunderlige univers.

Selvom Gravity Rush 2 har nogle skønhedsfejl og på ingen måde er perfekt, så er grundelementerne i spillet så stærke at det er svært ikke at blive smaskforelsket i det her spil, som bare bliver ved og ved. Det er et spil, som overrasker ikke bare i mængden af indhold, men også i variationen af indholdet, og hvordan det hele støtter op omkring de fundamentale tyngdekrafts-evner, som du besidder i spillet.

At kunne tage nogle så simple koncepter som dem Gravity Rush 2 introducerer og være i stand til at bygge et så charmerende, underholdende og fantastisk spil ud af dem viser ikke bare, at de koncepter er superstærke, men at når de udføres med den helt rigtige mængde kærlighed og forståelse af, hvad gør dem specielle, så kommer der også noget helt specielt ud af dem. 2017 er blevet skudt igang på den bedst tænkelige måde med Gravity Rush 2.

Elektronista anbefaler til
– Dig som vil have et herligt eventyr, der ikke prøver at være andet end et sjovt spil

Start 2017 med at blive bange som aldrig før

Resident Evil 7: Biohazard fås til Playstation 4, PC og Xbox One

Resident Evil-serien har siden den allerførste Playstation været et af de vigtigste spil i spilhistorien. Det gjorde genren “Survival-Horror” populær, og introducerede idéen om, at når du møder en zombie, så skal der træffes et valg om, du vil bruge ressourcer på at slå den ihjel eller tage chancen og se, om du kan flygte fra den. Får du skudt en zombie nok gange til, at den faldt til jorden, så skulle du også være sikker på, at du havde nok benzin tilbage til at brænde den, for ellers ville der ikke gå mere end halv time, før den igen er oppe for at jage dig.

Resident Evil-serien har været et synonym med uhygge, frygt og det at sidde foran skærmen og være rigtig bange. Seriens seneste to spil, Resident Evil 5 og 6, flyttede sig dog gradvist mere og mere væk fra uhyggen og over i den rene action. Men nu søger spillet tilbage til sine rødder i det syvende spil, godt 20 år efter at serien for første gang plantede en klump i halsen på alle, der spillede det.

Resident Evil 7 starter i Louisianas sumpede område, hvor Ethan Winters er taget ud, efter at han fik et brev fra sin kæreste Mia, som forsvandt tre år tidligere. Beskeden fra den forsvundne kæreste sender Ethan ud i udkanten af USA.

Hans rejse for at finde Mia ender i et stort forladt hus i en øde plantage. Her møder du Baker-familien, som tilsyneladende er både skingrende sindssyge, uddødelige og kannibaler. Ethan må nu prøve at flygte fra det helvede, han er landet i, finde ud af hvad i alverden, der foregår, og om hans kæreste overhovedet er i live.

Resident Evil 7 er et meget ubehageligt spil. Følelsen af at stå i et gigantisk hus, hvor en hvilken som helst lyd enten er huset, der knager eller noget der prøver at slå dig ihjel. Det er et spil, der balancerer mellem de store chokeffekter og en gennemgribende følelse af noget er fuldkommen galt her. Du føler dig konstant under pres i Resident Evil 7, om det så er fordi du er jaget vildt af familien, flygter fra det som de har nede i kælderen eller bare prøver at løse spillets gåder for at komme videre, så er der en eminent eksekveret følelse af, at du aldrig kan føle dig 100 % sikker på at du ikke er i fare.

Balancen mellem at være skræmt fra vid og sans og forsøge at tage kampen op imod fjenden skaber en helt særlig følelse, og spillet ved godt, hvad det har mellem fingrene. For det bruger de situationer, hvor du faktisk tager kampen op mod et monster som de sektioner, hvor du kan ånde lettet op og slappe af fra at være bange og på flugt. Alle situationer med monstre er dog ikke sådan, og selvom du har en pistol i hænderne, så skal du altid spørge dig selv, om du er klar til at bruge din meget begrænsede ammunition i den her situation, eller om du kan flygte fra monstret og spare på dine ressourcer. Du føler dig virkelig isoleret, bange og aldrig stærk nok til at vinde.

Resident Evil skabte det moderne gyserspil, og med Resident Evil 7 genopfinder det nødvendigvis ikke horror-genren helt og aldeles. Men det bringer uhygge, frygt og panik tilbage i en genre der med tiden er blevet mere og mere fokuseret på at være action frem for god uhygge. I Resident Evil 7 finder du et gennemført, gennemtænkt og tæt på genialt gyserspil, du simpelthen ikke må gå glip af.

Elektronista anbefaler til
– Dig der vil have den ultimative blanding af True Detective og Texas Chainsaw Massacre

 

Ære, tatoveringer og den japanske mafia i overdrevet og vanvittigt eventyr

Yakuza Zero fås til PlayStation 4

Yakuza-serien har gennem de sidste mange år været en lille darling hos mange dedikerede spilfans. Serien om den japanske mafia har aldrig slået igennem på samme måde, som GTA-spillene har herhjemme, men hvad de mangler i mainstream gennemslagskraft, vinder Yakuza spillene i sjæl og unikke oplevelser.

For Yakuza Zero er virkelig unikt. Det er et spil, som er dyppet fra top til tå i japansk kultur. Det gør sig i gældende i alt, lige fra at der kun er engelske undertekster i spillet, alle stemmerne er de originale japanske, der en kareoke-bar i spillet, du kan besøge og et virvar af andre meget typiske japanske ting du kan lave i spillet. Det er et spil, som gør en dyd ud af at genskabe følelse af at vandre i en neonbelyst japansk storby, imens du tæsker en masse mennesker.

Men når du ikke har travlt med at synge natten væk, så skal du ud og forsvare familiens ære i rollen som Kazuma Kiryu, der skal slås, hustle og danse sig igennem den mørke side af Japan. Du følger Kazumas rejse op igennem rangstigen i den japanske mafia, og du kommer til at skabe venner og fjender for livet. Historien i spillet fokuserer på Kazuma, som skal rense sit navn efter ,at han er blevet beskyldt for et mord på en civil – en meget alvorlig forbrydelse i den japanske mafia, som typisk vil koste dig enten en lillefinger eller din plads i familien.

Selvom historien i Yakuza Zero er ret seriøs, og præsentationen igennem hele spillet er meget voksen og alvorlig, så er spillet ikke er bange for at være godt og grundigt dumt til tider. For ligesom helt almindelige mennesker har Kazuma også brug for at gå ud i byen og drikke sig fuld, tage på bar eller bare hænge ud i den lokale spillehal. Yakuza Zero balancerer mellem den seriøse kriminelle underverden og morskaben i at slå sig løs i en japansk storby.

Bag den seriøse historie og de useriøse ekstra ting, så gemmer der sig under overfladen i Yakuza Zero et velproduceret actionspil. En stor del af din tid i spillet bliver brugt på at tæske andre kriminelle, og du har et bredt udvalg af måder at gøre det på. Spillet giver dig en masse forskellige kampstil-arter, du kan kan bruge, og som du løbende kan skifte imellem midt under en slåskamp. Du kan med et tryk på en knap skifte fra den defensive til den aggressive kampstil eller over til den, der gør det muligt for dig at angribe meget hurtigt, men uden at forvolde meget skade. Hver af de forskellige stilarter har deres egne teknikker, du kan lære, og det er et actionspil med utroligt meget dybde i dets tilgang til kamp.

Hvis du vil have digital turisme og opleve en spilserie, som under normale omstændigheder aldrig nogensinde ville udkomme uden for Japans egne grænser, så er Yakuza Zero et spil du skal samle op. Det har en stil og attitude, som få spil har, fordi det netop er så gennemsyret af den japanske kultur.

Men bag kulturchokket gemmer der sig et spil, hvor du skal slås med andre yakuzaer, rense dit navn og have det helt igennem sjovt imens.

Elektronista anbefaler til

  • Dig der er træt af “almindelige” actionspil og vil have noget radikalt anderledes

 

Et af verdens mest elskede japanske rollespils fås nu i lommeformat

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King fås til Nintendo 3DS

Dragon Quest-serien er af de mest hyldede serier inden for “japanske rollespil”, og rigtig mange fans vil unægteligt pege på det ottende spil som seriens absolutte kronjuvel. Oprindeligt udkom Dragon Quest VIII til Playstation 2 tilbage i 2004, hvor det blev rost til skyerne for dets historie, univers og den medrivende følelse af at drage ud i en enorm verden og bare tage på eventyr.

Genudgivelsen på Nintendo 3DS er stort set en trin for trin kopi af originalen. Der er lavet nogle meget minimale ændringer. Fx er grafikken blevet finpudset lidt, og når du bevæger dig rundt i spillets verden kan du se fjender vandre rundt i spillets verden (i det gamle spil blev du angrebet uden varsel), så du nu kan undgå dem, hvis du ikke har lyst til at slås. Udover de ting, så er spillet stort set det samme.

Du indtager rollen som den navnløse lejesoldat, der sammen med din kære makker har fået til opgave at redde en forhekset konge og hest, der er henholdsvis blevet forvandlet til et grimt grønt monster og en hest. Hvorfor de er blevet til det, og hvorfor du hjælper dem, finder du ud af undervejs i spillet, når din rejse tager dig fra landsby til landsby i jagten på en sagnomspunden troldmand der kan løfte forbandelsen.

Historien i Dragon Quest fylder en del, og du kommer til at bruge en del tid på at snakke med en masse mennesker, du møder på din vej, men det er dog ikke alt, hvad du gør. Der er selvfølgelig også monstre, der skal slås ihjel, nyt udstyr der skal findes og magiske formularer, du skal lære, så du kan blive en stærk kriger. Kampene i spillet er turbaserede, så først angriber du, og så angriber modstanderen. Sådan går det frem og tilbage til den ene dør, og strategien er så at vælge de rigtige angreb, trylleformularer og så videre, så du udnytter deres svagheder. En meget avanceret form for sten/saks/papir.

Strategierne vokser stille og roligt i spillet, jo længere du kommer ind i dit eventyr. Pludselig får du flere krigere i dit slæng og dermed mange flere strategiske muligheder (og det gør fjenderne selvfølgelig også), alt imens at du gradvist udforsker spillets enorme verden og kommer tættere på troldmanden, du jagter.

Selvom at Dragon Quest VIII er mere end et ti år gammelt spil, så er det imponerende, hvor lidt det kan mærkes, når man drager ud på eventyr, tæsker fjender, finder udstyr og udforsker efterladte ruiner. Hvis du vil have et meget lang og meget godt rollespil i lommeformat, så er det meget nemt at anbefale Dragon Quest VIII som det åbenlyse valg.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + fifteen =

No Comments Yet.