Anders Lund Madsen om at være ufrivilligt ansigt for digital svindel

2 Min læsning

Du tjekker dit feed på facebook, og pludselig ser du et link til en avisartikel med en kendt dansker, der er lagt i benlås eller er blevet banket sønder og sammen. Hvad går det ud på? Hvis din nysgerrighed får dig til at klikke, er du igang med at tage de første skridt til at miste en masse penge. De kendte er nemlig digitale svindleres lokkemad og deres metoder bliver sværere og sværere at gennemskue.

De danske banker registrerede hele 9.127 sager om netbanksvindel i 2023. Det er over dobbelt så mange sager som året før. Det lykkedes de kriminelle at stjæle 104,9 mio. kroner. Hele 47,7 mio. kroner slap kriminelle afsted med sidste år ved at bilde danskere ind, at de kunne få gode gevinster ved spændende investeringer. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Det virker som om vi endnu kun har set toppen af isbjerget i forhold til avancerede digitale svindelmetoder. Værktøjer som gør brug af kunstig intelligens er med til at skabe svindelannoncer, som er utrolig svære at genkende som falske. Ingen kan længere vide sig sikre, og det er vigtigt vi også kommer ofrenes skam til livs. Selv den bedste kan blive internetsvindlet, og prisen er ikke kun økonomisk men også psykologisk. 

I forbindelse med et møde i Digital Svindel Task Force gruppen hvor jeg sidder som formand havde jeg en snak med journalist og mediepersonlighed Anders Lund Madsen. Anders har nemlig været det man kunne kalde for en slags sekundært offer for digital svindel. Det er nemlig hans ansigt, stemme og brand svindlerne har brugt til formodentlig tusindevis af svindelannoncer. 

Det er især facebook som lægger platform til de kriminelles annoncer, og digitaliseringsministeren og andre kritikere mener ikke facebook i høj nok grad får fjernet de ulovlige annoncer. 

Selvom Anders og andre har forsøgt at anmelde de falske annoncer til facebook, så er automatsvaret oftest, at annoncen ikke overskrider facebooks retningslinjer. 

I svindel taskforce gruppen arbejder vi intenst med at blotlægge digital svindel og identificere løsninger, som kan reducere antallet af folk, der bliver snydt og beløbet, som der bliver snydt for.

Bliv klogere på digital svindel, og hvad du selv kan gøre lige her. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 1 =

1 Comment
  • prbhakartd
    april 11, 2024

    Introducing Techno Derivation: A leading taxi booking app development company serving the USA and UAE. Specializing in innovative taxi app development, we cater to diverse needs with cutting-edge solutions. Our expertise ensures seamless user experiences, efficient operations, and optimal performance. With a focus on collaboration and customization, we craft tailored solutions for startups and established taxi services alike. From intuitive passenger interfaces to robust driver management systems, our solutions redefine urban mobility. Join us at Techno Derivation to revolutionize transportation with our forward-thinking taxi booking app development services.

    https://technoderivation.com/taxi-booking-app-development