Gaming guide: Rise of the Ronin, Dragon’s Dogma 2 og Princess Peach Showtime

7 Min læsning

Uanset om du elsker samuraier, drage eller teater. Så er der noget at underholde sig med i vores gamingguide, der viser dig vej til de bedste spil du kan give dig i kast med lige nu.

Udlev alle dine samurai fantasier med actionspillet ‘Rise of the Ronin’

‘Rise of the Ronin’ er i sin kerne et spil om sværd. Både sværdkampe, hvor din klinge møder en anden samurais klinge, gnisterne flyver og alting er som taget ud af en sort/hvid Kurosawa film. Men også måden hvorpå sværdet har sin plads i spillets verden udenfor kampene, når du ikke slagter fjenderne med dit sværd. 

Der er for eksempel en knap på din controller, dedikeret til at du kan lave et lille vrid med håndleddet, så dit sværd kaster blodet af sig, som det har fået på klingen under en kamp (og det ser sejt ud). For slet ikke at nævne de mange forskellige typer af sværd du kan finde i spillet. Hver af dem genskabt i spillet med stor detaljegrad og omsorg. Alle sammen med forskellige stilarter du kan kæmpe i, som gør at hvert sværd føles som helt sit eget med dets egen strategi, fordele og ulemper.

Spillet lader sig inspirere af virkelige begivenheder fra det 19. århundrede, hvor Japan er i en blodig krig med sig selv om hvem, der i sidste ende skal regere landet og bestemme fremtiden for nationen. Her bliver du som en omrejsende ronin (en slags freelance samurai) hevet ind i konflikten, og gennem dine handlinger bestemmer du udfaldet af krigen og hvem der sætter sig på tronen.

Alt det gøres selvfølgelig gennem et væld af sværdkampe, både dem hvor du slås mod mange fjender på én gang eller de klassiske en-mod-en dueller. Der er selvfølgelig også plads til, at du på bedste ninja-vis sniger dig rundt og i alt stilhed tager dig af dine modstandere.

Kærligheden til den klassiske samurai fantasi gennemsyrer alle aspekter af ‘Rise of the Ronin’. For her er et spil, hvor det at kæmpe mod en modstander er det som fylder størstedelen af spillet. At stå foran sin modstander, se dem i øjnene og kæmpe til døden. Kampene er hektiske, dramatiske, ofte billedskønne, og der er rigtig mange af dem.

Hvis du ikke bryder dig om at tilbringe mange timer med høj puls og svedige håndflader, mens du forsøger at finde den helt rigtige åbning i din modstanders forsvar, så vil du ikke få meget ud af ‘Rise of the Ronin’. Lyder det tilgengæld som den bedste måde at tilbringe en aften, så vil du falde pladask for ‘Rise of the Ronin’.

Du kommer til at elske Rise of the Ronin hvis:

– Du også er faldet pladask for tv-serien Shogun, og vil have det ultimative samurai spil

– Du vil have et spil fyldt med intense sværdkampe, billedskønne omgivelser og masser af stemning

Rise of the Ronin fås til PlayStation 5

Actionspillet ‘Dragons Dogma 2’ er uforudsigeligt, til tider underligt og helt igennem eminent

‘Dragons Dogma 2’ er et spil skabt til at få fortalt historier om sig og alle de eventyr du tilfældigt oplever og ser udspille sig. Det er sprængfyldt med øjeblikke, der opstår fordi at tilfældighederne råder i hver eneste krog af spillets enorme fantasy verden. Som når du står på en smuk græseng og bekæmper monstre, og alting går ganske godt. Du kan se at du lige om lidt vinder kampen. Men så et sted langt oppe fra himlen, hører du pludselig et frygtindgydende skrig og lyden af vingesus. Øjeblikket efter kaster en grif sig ned på engen, og forsøger ikke bare at slå dig ihjel, men også monstrene du kæmper imod. For griffen ser muligheden for nem aftensmad i de udmattede monstre og dig som kriger. Pludselig er kampen forvandlet til en trevejs kamp, og midt i det hele beslutter troldmanden som du rejser sammen med, at fremtrylle en tornado som ikke rigtig kan kontrolleres men blot hvirvler gennem slagmarken og indfanger hvad end den kommer i nærheden af.

‘Dragons Dogma 2’ føles til tider som fuldkommen ukontrolleret kaos, og det er på den mest positive måde. Tilfældighederne råder i spillet, og det resulterer i forrygende historier, kampe og situationer som føles helt unikke for dig og ingen anden.

Samtidig er det også et spil, der virkelig føles som om at det lever og ånder, selv når du vender ryggen til og kigger den anden vej. Det er ikke bare et spil, hvor alle indbyggerne i de store byer står statisk og venter på, at du kommer til dem og løser deres problemer. Finder du ikke den forsvundne lærling hurtigt nok, så ender du med at gå ind i troldenes mørke hule oppe i bjergene, og kun komme hjem med hans knogler frem for en levende lærling.

‘Dragons Dogma 2’ er på mange måder et spil, der lever sit eget liv. Det har endda så travlt med at være levende, sprælsk og tilfældigt, at når du starter spillet, bliver der ikke brugt meget tid på at holde dig i hånden og lære hvordan tingene fungerer. I stedet føles det som om, at spillet går i direkte dialog med dig og siger: “Du er klog, find selv ud af det” inden det slipper dig løs i dets enorme verden.

Og det er spillets enorme verden, og måder du rejser rundt i den, som er den sande stjerne i spillet. For det at rejse fra den ene landsby til den anden føles som et sandt eventyr. Der er ikke mange hjælpemidler der gør rejsen hurtigere, så du kommer til at trave afsted gennem landskaberne, hvor tilfældigheder og farer råder. Du kommer til at opleve de kulsorte nætter, hvor mørket er altopslugende og faklen er din bedste ven. Eller de intense storme hvor regnen gør at du ikke kan se mange meter frem, og ikke ved hvad der lurer rundt om den næste bakke. At rejse i ‘Dragons Dogma 2’ er nemlig lige så farligt, som at stå ansigt til ansigt med en drage.

‘Dragons Dogma 2’ er et meget særligt spil. Det kræver at du investerer tid i det, lærer det at kende og går med på at opleve det på dets præmisser. Men gør du det, så bliver du belønnet med et spil, der er en fryd at udforske hver en krog af.

Du kommer til at elske Dragons Dogma 2 hvis:

– Du vil have et spil fyldt med sværd, trolddom og storslåede eventyr

– Du ikke er bange for et spil, der stiller lidt krav og ikke gør alting super nemt

Dragons Dogma 2 fås til PC, PlayStation 5 og Xbox Series S / X

Princess Peach Showtime er et af de bedste spil til yngre børn i mange år

Prinsesse Peach har meget sjældent fået lov til at være stjernen i et spil. Faktisk har hun kun haft hovedrollen i ét eneste spil, og det spil er snart tyve år gammelt. Ellers har hun altid haft bi-roller eller været den som Mario skulle redde.

Altså indtil nu. For ‘Princess Peach Showtime’ er Prinsesse Peachs store gennembrud, hvor hun er stjernen og får alt opmærksomheden. Det hele sker på bedste Mario-vis, hvor Peach skal bekæmpe en ond skikkelse, der har forhekset et teater og taget dets gæster til fange. Nu skal Peach rejse fra teaterstykke til teaterstykke for at bryde den onde magi og oprette ro og orden.

‘Princess Peach Showtime’ er ikke et synderligt komplekst spil. Du skal faktisk ikke engang bruge alle knapperne på din controller, du får kun brug for to af dem for at spille spillet. Men selvom kompleksiteten, og niveauet af udfordringer, er relativt lavt. Så gør det op for det ved at sprudle af kreativitet rundt om hvert eneste hjørne.

For hver eneste bane (eller skuespil som det hedder i spillets verden) er nemlig sit eget lille spil. I ninja-skuespillet bliver Peach forvandlet til en sværd svingende ninja, hvor det både gælder om at slås med sværd og gemme sig fra deres søgelys og snige sig rundt. I et andet skuespil er Peach forvandlet til en superhelt, der skal redde verden fra rumvæsner, andre er hun mesterbager, cowgirl eller mesterdetektiv.

Hvert eneste skuespil er helt unikt, og hvert af dem har også sine helt egne gimmicks og måder at spille på. Det giver et enormt varieret spil, hvor du altid laver noget nyt og fordi at hver bane ikke tager mere end et kvarter at spille igennem, så kører man aldrig træt i de ellers simple strukturer som spillet lægger for dagen.

Princess Peach Showtime er på ingen måde et komplekst spil. Det er heller ikke svært for en voksen at komme igennem. Til gengæld er det et spil, der rammer perfekt ned i den mindre målgruppe blandt de 6-9 årige.

Her formår spillet på fantastisk vis, at lave en virkelig god balance mellem en konstant varierende strøm af udfordringer og gradvis opbyggende kompleksitet, der gør at hvis man er yngre, bliver man aldrig overrumplet af unødvendigt meget at forholde sig til.

Hvis du har små Mario fans hjemme i huset, der vil have et spil som ikke er overvældende og som de kan spille helt selv uden hjælp fra en voksen. Så er ‘Princess Peach Showtime’ det absolut bedste børnespil på markedet lige nu.

Du kommer til at elske ‘Princess Peach Showtime’ hvis:

– De yngste i familien vil have et spil, de kan spille uden hjælp fra en voksen

– Vil have et kreativitet, flot og forrygende spil i Super Mario universet

Princess Peach Showtime fås til Nintendo Switch

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 2 =

No Comments Yet.