5 tips til når du skal købe multirums-højttalere

3 Min læsning

Nu kan du spille musik i alle husets rum fra den samme kilde, uden at det skal koste en million. Trådløse højttalere, der er koblet til det samme system, kan få musikken til at flyde frit og kan købes brugt relativt billigt.

Der var engang, hvor det var en dyr affære, hvis man skulle have musik i hele huset fra den samme kilde. Så skulle man trække kabler og installere højttalere i alle rummene, og det kunne godt gå hen og blive besværligt og bekosteligt. I dag kan man i stedet bruge trådløse højttalere med multirums-funktion, og de koster mindre og mindre. Især på brugtmarkedet kan man få trådløs musik overalt i hjemmet, uden at man skal tage et ekstra job for at få råd til det. Her er fem ting, du skal overveje, inden du kaster dig ud i det.

  1. Hvor mange højttalere skal du bruge?

Planlæg dit køb godt. Tænk over, hvor mange rum, du egentlig gerne vil have musik i. Der behøver jo ikke nødvendigvis at være en højttaler i hvert eneste rum i huset. Eller måske er det lige præcis det, du vil have? Uanset hvad, er det en god idé at tænke over, for det kan få betydning for, hvilket system du skal vælge.

  1. Tjek multirums-funktionen

Det er langt fra alle trådløse højttalere, der har multirums-funktion. Når du kigger igennem brugtmarkedet, så sørg for at tjekke, at den højttaler, du er lun på, rent faktisk understøtter dette. Det kan du gøre ved at forberede dig og læse op på de bedste systemer.

  1. Vælg et system

Vær opmærksom på, at det er bedst at holde sig til ét mærke, når du skal sætte flere højttalere sammen i et multirums-system. Blandt de mest populære systemer er f.eks. Sonos’ højttalere eller HEOS-serien fra Denon. De starter begge ved 1.300 kroner brugt. Højttalere i Samsungs Multiroom-serie kan fås helt ned til 750 kroner.

  1. Tænk over det trådløse

Når du kigger efter trådløse højttalere, kan det være værd at tænke over, hvilket trådløse standarder, de understøtter. Kan du nøjes med et system, der fx kun har wi-fi? Eller vil du også gerne kunne sende musik til en enkelt højttaler fra din telefon med Bluetooth? Er du Apple-fan og har brug for, at systemet understøtter AirPlay? Når du kigger i brugtmarkedet og finder en højttaler, der ser god ud, så søg efter dens trådløse funktioner på Google. Og husk at tjekke, hvilken årgang eller generation, højttaleren er, når du googler.

  1. Understøttelse af streamingtjenester

Nogle multirumssystemer understøtter streamingtjenester direkte. Det betyder, at du f.eks. kan bruge Spotify via Spotify Connect direkte i systemet, uden at skulle rode alt for meget med opkobling af din smartphone eller tablet. Tjek derfor, om den model, du kigger på, har direkte understøttelse af din yndlingsstreamingtjeneste.

Lavet i samarbejde med DBA Guide.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + 5 =

No Comments Yet.