3 kaffegadgets til jobbet

4 Min læsning

Kaffeautomaten på dit arbejde er ikke god, uanset hvad end HR-afdelingen forsøger at bilde dig ind. Fyld termokoppen med bedre kaffe, som du kan lære at lave med disse tre gadgets.

Velkommen tilbage til kontoret, her er masser af mennesker og dårlig kaffe.

Heldigvis er der en løsning. Du kan nemlig lave din egen kaffe hjemmefra med nogle gode kaffebønner og så kan du med en fyldt termokop få glæden af god kaffe også selvom du ikke arbejder hjemme. Vi har fundet tre gadgets der hjælper dig til bedre kaffe og forskellige måder at lave dem på.

Hvis du har god tid hver morgen, er Fellows el-kedel simpelthen genial

Når du laver pour-over kaffe derhjemme, så er et af de vigtigste elementer i den proces, at du meget præcist kan kontrollere hvor meget vand du hælder over dine kaffebønner. Derfor er det altid en god idé med en langhalset kedel, og eksempelvis el-kedlen fra Fellow Coffee har alt det hvad man kunne drømme om.

Det er grundlæggende en elektrisk kedel som alle andre, bortset fra at den også har indbygget bluetooth og kan forbindes til Fellows egen app. I appen kan du bestemme hvilken temperatur vandet skal være, få en notifikation når det er klar og se et væld af forskellige tips og guides til hvordan du får mest muligt ud af din håndbryggede kaffe.

Fellows el-kedel er set til 1297,- kr.

Wilfas kaffekværn er det vigtigste kaffe-gadget du kommer til at eje

Uanset om du laver pour-over, bruger en Aeropress eller bare laver helt almindelig filterkaffe. Så er en kaffekværn det absolut mest essentielle værktøj til, at få mest muligt ud af dine kaffebønner.

Men en god kaffekværn er sjældent nok, og svenske Wilfa har sammen med en baristaen Tim Vendelbo lavet en kaffekværn, der både tilfredsstiller den almindelige kaffedrikker og gadgetnørden. For låget til toppen af kaffekværnen, der hvor du putter dine bønner, er mere end bare et låg. Det er også en digital vægt med indbygget bluetooth.

Så når du hælder dine kaffebønner op (husk at brug 60 gram kaffebønner per liter vand), så kan du koble vægten til din telefon via bluetooth og bruge Wilfas kaffe-app til, at se den anbefalede mængde vand til præcis den mængde kaffe du har vejet af. Appen indeholder også en grundig guide til at lave god håndbrygget kaffe og en indbygget timer, så du kan holde styr på hvor længe du skal hælde vand over dine kværnede bønner.

Wilfas Svart Uniform kaffekværn er set til 2129 -, kr.

Kaffemaskinen der ikke bare er smuk men også smart

Ved første øjekast ligner Ratio Six bare endnu en kaffemaskine. Ganske vist ser den flot ud og er solidt bygget, men det er stadig bare en kaffemaskine. I hvertfald når du kigger på overfladen af den.

Men under under det flotte metal ydre, så gemmer der sig en maskine designet til at kopiere følelsen af en håndbrygget kop kaffe. Med en næsten Apple-agtig præcision, så angriber Ratio Six processen med at lave kaffe i de to trin, som også gør sig gældende hvis du lavede en traditionel håndbrygget pour-over kaffe.

For i toppen af maskinen sidder et “brusehoved”, der sender vandet ud af to omgange. Første omgang er super kort for at gøre kaffen våd, den såkaldte “bloom” periode hvor kaffebønnerne frigører alle de gasser der er opbygget i dem siden de blev ristede. Når “blooming” perioden er overstået efter 30-45 sekunder, så begynder kaffemaskinen derefter at introducere resten af vandet og dermed begynder den reelle kaffebrygning.

Den sidste del sker dog først når kaffemaskinens indbyggede teknologi registrerer, at nu har kaffen “bloomet” længe nok til, at få det bedste ud af den mængde kaffe du har puttet i maskinen. Det hele er lavet for at simulere den traditionelle pour-over metode, som du kender fra kaffebarer. Blot leveret i en konsekvent og genskabelig proces fra din kaffemaskine.

Hvis du vil have bedre kaffe, hver dag, uden at gøre alt for meget arbejde. Så er en god kaffemaskine en vigtig del af den proces.

Ratio Six fås til 2800,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 5 =

No Comments Yet.