5 års billeder af solen på 4 minutter

1 Min læsning

Nasa er ret aktive på youtube med mere end ti kanaler, hvor man kan kan følge med i, hvad der foregår i den amerikanske rumfartsadministration – og i rummet.

solar timelapse 2
Når problemerne på planeten Jorden indimellem kan føles rigelige, kan det være sundt at se på tingene i et lidt større perspektiv.

I anledning af 5-årsdagen for launchen af deres Solar Dynamics-observatorium har NASA offentliggjort en time-lapse-video med highlights fra de sidste fem år. I løbet af den tid er der taget mere end ét billede i sekundet af solen, hvilket altså er mere end 200 millioner billeder, og i time-lapse-videoen kan man blandt andet se gigantiske eksplosioner og store solpletter, der vokser og skrumper på solens overflade, i en hidtil uset billedkvalitet.

Solar Dynamics-observatoriet blev grundlagt 11. februar 2010. Videoen er “offentligt eje”, som NASA skriver, og kan også downloades direkte her: http://svs.gsfc.nasa.gov/cgi-bin/details.cgi?aid=11742

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 1 =

No Comments Yet.