5 tips til at lave skarpe stories – med professionel fotograf og Instagrammer Morten Svane

3 Min læsning

Instagram, Facebook og Snapchat har den allesammen. Story-funktionen, der gør det muligt for dig at dele små videoer, billeder og hurtige øjeblik fra din hverdag. Men hvordan laver man egentlig en rigtig god story? Hvad skal man tænke over, hvis man vil være skarp på stories? Fotograf Morten Svane har sagt ja til at give os sine 5 bedste tips til, hvordan man får succes med stories.

  1. Tænk over en storyline på forhånd. For at lave bedre stories, er ét af Mortens tips, at du grundigt overvejer, hvad du vil sige, og hvilken rejse du vil tage seeren med på, inden du går i gang med selve optagelserne. Når du planlægger din story bedre på forhånd, bliver din(e) film mere velovervejet og lettere at sætte sammen efterfølgende
  2. Overvej hvordan du kan skille dig ud. Dét der er spændende og sjovt for os selv, er ikke altid også interessant for seeren. Selvom festen lørdag aften måske var meget underholdende for dig selv, er det sjældent særligt spændende for seeren at kigge på dine tilfældige klip. Morten råder dig i stedet til at dele noget, du virkelig har viden om, går meget op i eller er særligt entusiastisk omkring. Husk at tænke over hvordan det kan formidles på en måde, der giver værdi for dem, der kigger med!
  3. Brug en app til at redigere dine stories! Det behøver ikke nødvendigvis tage oceaner af tid at redigere dine stories. Morten bruger Premiere Pro eller Final Cut Pro, men der findes heldigvis også apps på telefonen, som kan løfte niveauet for dine stories væsentligt. Her anbefaler Morten fx Spark Camera, og anbefaler også at man ser denne youtubeguide inden man for alvor slår sig løs i redigeringen.
  4. Lys, lys og atter lys! Lys er et vigtigt element for, at din video ser godt ud. Morten Svanes simple trick til bedre lys er, at du skal placere dig ved siden af et vindue, relativt tæt på, så mest muligt lys rammer ansigtet. Det kan være en god og nem måde fx at få et skud i kassen, hvor man taler til kameraet til at se væsentligt bedre ud, end hvis man ikke har nogle lyskilder i nærheden.
  5. Brug tekst på dine stories! Rigtig mange ser stories uden lyd. Det kan derfor være en rigtig god ide at sætte tekst på, der angiver, hvad du taler om. Morten gør ofte det, at han har noget tekst på på de første 15 sekunder, så folk har en ide om, hvad han taler om selv uden lyd. Det kan fx være en enkel overskrift eller et par nøgleord, du fremhæver.

I Elektronista podcast #344 (find på Podimo gratis) har Christiane Vejlø besøg af den professionelle fotograf og Instagrammer Morten Svane, som specialiserer sig i at lave videoproduktioner til stories på Instagram. Hvis du vil se mere til Mortens arbejde, kan du følge med på Mortens Instagram, her: @morten.svane.

Gadgets til en aktiv sommer

Uanset om du er typen, der vil nørde selv de mindste detaljer ved din løbetur eller er den slags bare vil have et overblik over din puls. Så har vi i denne guide samlet de mest essentielle gadgets til en svedig sommer.

Læs mere »

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × four =

No Comments Yet.