5 FEDE BOG APPS

3 Min læsning

Vores e-bogs ekspert Berit Lund fra BookSnob anbefaler 5 fede bog apps. Vi er ret vilde med Berits lækre e-bogsbutik og har fået lokket hende til at give Elektronista læsere en unik rabat. Husk at skrive “Elektronista” i gavekortfeltet, så får du 10% på alt undtagen allerede nedsatte varer. Var det lige en god start på weekenden!

Af Berit Lund

Der er masser af applikationer til smartphones og tablets, der kan gøre det nemmere for dig at læse e-bøger. Jeg benytter selv iBooks og Kindle app’en til min iPhone, men der er masser andre apps derude. Du er meget velkomment til at tilføje flere apps i en kommentar.

Som nævnt før, bruger jeg selv iBooks fra Apple, og den kan man downloade gratis fra App Store. Her kan du via iBooks shoppen hente et hav af gratis klassikere, eller du kan tilføje dine egne ePub e-bøger, ved for eksempel at åbne og klikke på download linket i den email du fik fra din e-boghandler, da du købte e-bogen, og klikke Ja tak, når din enhed spørger dig om bogen skal åbnes i iBooks. Der er endnu ikke adgang til en shop med engelsk litteratur, men det kommer nok også til Danmark en dag.

Derudover bruger jeg en Kindle App. De engelske e-bøger købt i Amazons Kindle store, kan læses afalle de Kindle Apps jeg har instaleret rundt omkring, og via det netværk der er på min Kindle, synkroniserer de forskellige enheder, så de husker, hvor du er nået til i en bog, selvom du lukker ned det ene sted og åbner op igen et andet sted.

Det samme sker med Google eBookstore. Google lancerede deres nye produkt i slutningen af 2010 i USA ved blandt andet at fremhæve deres evne til at kunne læse e-bøgerne på alle de forskellige enheder man nu havde instaleret Google eBooks applikationerne. Jeg kan egentlig ikke se, at det er meget anderledes end Kindle mulighederne. Dog er det sådan hos Google, at e-bøgerne bliver streamet, så det fungerer, som jeg forstår det, allerbedst, hvis du er koblet til et netværk. Deres apps er ikke klar i Danmark endnu men skulle komme i løbet af 2011.

Herhjemme har vi to løsninger. De første der kom på banen var Riidr.dk med deres Riidr app til køb og læsning af danske e-bøger på iPhone og iPad. De skulle også være på vej med en Android app. Riidr blev fulgt af g.dks iPhone og iPad app Bøger, der blev lanceret for få dage siden, og skiller sig ud ved både at sælge e- og lydbøger.

Er man til Android enheder, så er Aldiko den rette applikation. Jeg kender det ikke så godt, så skriv endelig og fortæl om det er godt eller knapt så godt, hvis du kender til det. Det ser fint ud på aldiko.com, og jeg har set det virke fint en enkelt gang på en HTC.

Men desværre har Apple nu meldt ud, at de vil have 30% for, at andre boghandlere kan få lov til at sælge deres bøger gennem dem. Det er måske, måske ikke, meget fair, men ret ærgerligt for udviklerne og ikke mindst for forbrugerne. Dog tror jeg stadig at mange er villige til at betale ekstra for nemheden i at kunne købe direkte til deres enhed.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − three =

5 Comments
 • Steen
  juni 20, 2011

  Wattpad er også god.
  Masser af gratis ebøger, og mulighed for at uploade egne værker

 • Bettina
  september 23, 2011

  Jeg kan i øvrigt lige tilføje til iBooks, at den gør det samme som Kindle: Den opdaterer mellem ens forskellige iDevices, så hvis man sætter et bogmærke i en bog, man har på flere enheder, så opdateres der på de andre, så man kan starte samme sted på de andre.

 • Jesper
  december 20, 2011

  Hmm. Jeg syns nu det er nok at have mine bøger på Kindlen bare. Men hvis man er afhængig af at læse bøger konstant, er det sikkert meget gode apps at have:-)

 • Tom Pedersen
  februar 10, 2017

  Hej Christiane Vejlø. Så din side mht bog app. Ville bare høre om du evt. kan anbefalde en app der kan scanne ISBN nummeret bag på bøger (danske bøger) ud fra stregkoden? Kan prøvet et par stykker, men de kan kun finde ud af engelske/amerikanske bogtitler. Er nemlig ved at rydde op i min store bogsamling, og ville lige lave en liste over dem jeg har, så jeg ved hvad jeg beholde, og evt. sælge. Også samtidigt ha et overblik over min samling, vha en bog-liste. Vh fra Tom Pedersen

  • Christiane Vejlø
   februar 17, 2017

   Hej Tom
   Jeg har faktisk ikke testet nogle, så lige nu er dit bud så godt som mit :-) Har du googlet?
   Christiane