5 ting du ikke skal poste på sociale medier

2 Min læsning

Det er ikke altid man tænker over, hvem der egentlig kan læse det indhold vi smider på nettet og især på de sociale medier.

1. Geotags på dine billeder

Det kan være fristende at slå sin placering til, når man poster lækre madbilleder på Instagram hjemme fra køkkenet, og kalder det “Anne Mettes mesterkøkken”. Desværre bliver det ret let at finde frem til dit mesterkøkken via Instagram.

2. Feriedetajler

“Hej hej, så smutter vi lige 14 dage ned til sydens sol!” er en fin invitation til tyveknægte, der ved, hvor du bor. Det er selvfølgelig kedeligt slet ikke at kunne poste billeder fra sin ferie, men gem dem enten til du kommer hjem eller præciser hvem der må se dem på facebook.

3. Hints til dit password

Ofte når man opretter et nyt password, bliver man bedt om at lave en lille huskeregel, for eksempel din fødeby eller dit første kæledyr. Man skal være rimelig lusket for at opstøve denne har information, men i værste fald kan selvsamme luskede type bruge informationen til at nulstille din kode.

4. Fuldebilleder

Man skal selvfølgelig ikke være fuldstændig tørlagt for at begå sig på de sociale billeder, men tænk over hvad nuværende eller potentielle arbejdsgivere skal se, hvis de googler dit navn. At være kendt som Kold-før-12-Anne Mette er nok ikke lige sagen. Det er heller ikke sikkert dine venner synes det er fedt, du poster den slags billeder af dem.

5. Svinere af chefen

Hvis du er sur på din chef, så skal du ikke skrive det på internettet. Hvis du gør, skal du sørge for, at det er en begrænset mængde personer, der kan læse det. Brug muligheden for at gruppere dine bekendtskaber på facebook, så familie, venner og kollegaer bliver adskilt.

 

Har du ikke allerede tjekket op på dine indstillinger på diverse sociale medier, så se listen med 5 råd til dig, der gerne vil være sikker på Facebook og Instagram.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 3 =

No Comments Yet.