7 GODE RÅD NÅR DU KØBER NY VASKEMASKINE

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

På et eller andet tidspunkt skal du ud og købe husets største gadget. Nemlig en ny vaskemaskine. Elektronista har lavet benarbejdet og giver dig her 7 seriøse ting, du skal overveje inden du kører dankortet igennem. 

ny-vaskemaskine

Få dage før jeg skulle med familien på vinterferie brød en af husets kedeligste men vigtigste gadgets sammen. Nemlig vaskemaskinen. Det er ikke et stykke elektronik jeg normalt tænker særlig meget over. Især ikke fordi vores eksemplar var elendigt og aldrig helt var kommet sig over de 3 måneder, den havde stået med lukket låge inden vi flyttede ind i lejligheden.

gammel-vaskemaskine
Farvel gammel skrammel

Når en vaskemaskine går ned i en børnefamilie, så er der krise. Da jeg var single og boede alene nød jeg at spise brunch og vaske min beskedne tøjbunke på Laundromat caféen. Nu har jeg sporty mand og skovbørnehavebarn og begge producerer virkelig store mængder vasketøj (som vi vasker i fællesskab!).

Jeg bestemte mig for at gå til opgaven, som når jeg skal anskaffe mig enhver anden gadget. Med stor entusiasme og med høje krav. Jeg undersøgte markedet og spurte mig lidt for hos folk som er klogere end mig. Jeg kunne hurtigt konstatere at vaskemaskinekøb faktisk ikke er helt så kedeligt som jeg troede, men at der er nogle faste ting, man skal tage stilling til, inden den endelige beslutning kan tages. Jeg har med hjælp fra de flinke folk hos Punkt 1 samlet en liste over 7 ting, der er rigtig gode at tænke over inden købet. (og stay tuned- for jeg er lige ved at teste både maskine og tumbler og skriver om begge snart!).

7 GODE SPØRGSMÅL INDEN DU KØBER NY VASKEMASKINE

1. Hvor mange kilo tøj har du brug for at vaske? Maskinerne vasker typisk mellem 3 og 8 kg. Hvis du er over 1 person i husstanden giver 3 kg ingen mening.

2. Hvor vil du fylde fra? Skal du have top eller frontbetjent vaskemaskine? I Danmark er den frontbetjente mest almindelige. Men nogle gange kan en topbetjent give mening, hvis pladsen foran maskinen er meget snæver.

3. Hvor øko-bevidst er du? Hold øje med energimærkningen. Den skal være i A klassen. Se f.eks. også efter en maskine, der vasker godt ved lave temperaturer.

4. Hvor vild er du med centrifugering? Ja det skal du vide. For hvis du kan fyre op for den faktor bliver tøjet nemmere og hurtigere at tørre. Har du tumbler er der penge at spare! Gå efter minimum 1400 omdrejninger.

5. Hvor meget støj orker du? Hvis maskinen står tæt på et opholdsrum eller du har følsomme underboer, så gå efter en støjsvag maskine.

6. Hvor nærig er du? Du behøver selvfølgelig ikke købe den dyreste maskinen på markedet, men pris og kvalitet hænger altså tit sammen i vaskemaskiner og den skulle gerne kunne holde i rigtig mange år. Det er jo nok ikke sådan at de billige ikke vasker rent, men de skal hurtigere skiftes ud.

7. Har den dine yndlingsprogrammer? Vi har allesammen vores egne vaskevaner. Foretrækker du en hurtig 30 minutters vask eller er du mere til den grundige på over 1 time? Har du meget uld og fint tøj som kræver særlige håndvaske programmer? Vil du gerne have et program som er ekstra miljøvenligt?

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + six =

No Comments Yet.