Test din makeup for kemikalier

2 Min læsning

Hvor mange kemikalier er der i din læbestift? Det kan en ny app med navnet ”Think Dirty” hjælpe dig med at teste.

Think-Dirty-1Det er ikke altid helt lige ud af landevejen at finde ud af, hvor mange parabener og polysorbater, der er i den makeup og hudpleje, man køber.

”Think Dirty”-app’en vil gøre det nemmere. Den har mere end 70.000 forskellige produkter i sit register. Indtast navnet på produktet eller scan stregkoden, så bedømmer app’en produktet på en skala fra 1 til 10. Jo højere tallet er, jo flere ingredienser er der i, som app’en vurderer som “beskidte”. App’en kan også give dig råd om alternative “renere” produkter.

Vær dog opmærksom på, at app’en vil kunne ‘slå ud’ på grund af udefineret indhold såsom ‘parfume’. Det behøver på ingen måde at betyde, at produktet er giftigt eller skadeligt.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at selvom der for eksempel kan påvises små (og her taler vi meget små) mængder af eksempelvis bly i en læbestift, er der ikke enighed omkring, om sådanne minimale mængder er skadelige.

Den danske brancheforening SPT (for producenter af kosmetiske produkter og vaske- og rengøringsmidler) påpeger desuden, at den amerikanske app ikke er udviklet til danske produkter og derfor kan give forkerte oplysninger om indholdet (såsom at produktet indeholder et konserveringsmiddel, der ikke er med i den danske formel). Følgelig vurderer SPT, at app’en kan være mere vildledende end vejledende.

App’en er gratis og fås til iPhone.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − 11 =

No Comments Yet.