Det skræmmende internet podcast #116

1 Min læsning

Forestil dig et samfund hvor ingen politikere har skjulte dagsordener, hvor børn altid er i sikkerhed og aldrig lyver for deres forældre. Lyder det godt? Lyt med og hør hvor skræmmende internettet også kan være. 

Det farlige internet

Forestil dig et demokrati så effektivt at alle borgere har indflydelse på alle beslutninger, en verden hvor kriminalitet bliver opdaget før det overhovedet bliver begået. Et internet hvor børneporno og cybermobning ikke ville kunne eksistere. Er det en verden du gerne vil leve i? Elektronista takker nej. Hør hvorfor når Anders Kjærulf er i studiet til en snak om internettets slagsider.

Vi snakkede om:

Bogen The Circle af Dave Egger (2013)

Nametag ansigtsgenkendelses app

Lock Ness uhyre fundet på Apple maps

HBO serien Silicon Valley og miljøet omkring Google (mock site for start up virksomheden Pied Piper)

Se også No exit bogen om det hårde (og fattige liv) som internet iværksætter. 

Politiet kan opklarer kriminalitet via kameraer

Følg med i alt hvad kæresten/barnet laver på deres smartphone med nemt installeret software. mspy.com

Anders anbefaler:

Obscura Camera til Android App som slører ansigter på billeder. Se mere på the Guardian Project.

Og hvis du virkelig vil skræmmes. De her robotter har du ikke lyst til at møde i en mørk gade. Google ja Google!! har lige købt firmaet bag.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − six =

4 Comments
  • Thomas Rex
    april 27, 2014

    Super interessant interview med Anders Kjærulf. Det får mig til at tænke. Tak.

    Lige en kommentar til Anders Kjærulfs forsvar for Nationen på eb.dk, hvor han argumenterer for, at de bare siger tingene lige ud, og at de taler pænt, hvis man taler pænt til dem. Det mener jeg på ingen måde, der er belæg for at sige. Hvis man læser bare et øjeblik på Nationen eller i kommentarfelterne til diverse politiske bloggere (eks. Anne Sophia Hermansens tidligere blog på b.dk), så er det desværre tydeligt, at AKs tese ikke er rigtig… overhovedet. Desværre.

    PS: demokrati betyder ikke pøbelvælde, men folkestyre. Og nej, det er ikke det samme. Vi kalder det jo heller ikke for pøbeltinget, vel.

    Nå. Det var alligevel et rigtig godt program :-)

  • Malene Hald
    april 28, 2014

    Rigtig spændende program, selvom jeg langtfra er enig med Anders i alle punkter, meeeen, han har altså fat i noget. Faldt over denne artikel om en kvinde, der prøvede at skjule sin graviditet for “Internettet” (læs: Målrettede annoncer) og nærmest endte med at bruge de samme metoder, som nogen der er ude på kriminalitet ville bruge: http://jezebel.com/hiding-your-pregnancy-from-the-internet-is-shockingly-d-1568706551

  • christiane
    april 29, 2014

    Hej Malene
    Jeg har det præcist på samme måde. Er jo noget mere naivt begejstret i hverdagen :-) Men der er altså nogle ting vi skal være opmærksomme på. Og hvor er den artikel vild. Så bruger man lige Tor for at finde babyting. How dark! :-D

    Christiane

  • anders kjærulff
    april 29, 2014

    Hej Thomas Rex.

    Jo, demokrati betyder faktisk OGSÅ pøbelvælde – ordet kommer fra Græsk og består af demos , der kan betyde ‘folk’ eller ‘pøbel’ og kratos ‘magt, herredømme, vælde’.
    Så vi har begge to ret.
    Omkring nationen! har jeg i sin tid begået et længere blogindlæg – det er det her: https://mingarage.wordpress.com/2013/09/18/fis-ud-af-min-avis-laesersvin/
    …min konklusion er, at man skal skelne mellen trolls og læsere. Trolls kan bekæmpes teknisk og praktisk, læserne derimod skal man tage i mod og dyrke, uanset hvordan de nu taler.
    Heldigvis er jeg ikke ene med den holdning – Glenn Greenwald fra The Intercept har fornylig sagt stort set det samme i et int. der kan læses på information: »Journalistik stivner og bliver korrumperet, når det foregår som monolog, hvor man taler ned til sin læser i et passivt format. Jeg opfatter kommentarer som en afgørende måde at stå til regnskab på.«
    ( http://www.information.dk/495490 )
    Og tak for roserne! Og for at lytte.
    Mvh
    Anders Kjærulff