Det bedste alternativ til AirPods- Jabras nye linje af høretelefoner

4 Min læsning

Jabras nye serie af trådløse høretelefoner overrasker med forrygende lyd, og en vandtæt sportsudgave.

Jabra har længe været det bedste alternativ til Apples AirPods, især hvis du har ledt efter trådløse høretelfoner der virker både med Android og iOS. Kombinationen af god lyd, godt design og en fornuftig pris har gjort Jabra til et stærkt valg blandt trådløse høretelefoner, og nu efter to års ventetid er Jabra klar med to nye sæt høretelefoner i form af Elite 10 og Elite 8 Active.

Høretelefoner til den kræsne lytter, og til dig der ikke vil gå glip af en podcast under løbeturen

Jabras to nye høretelefoner er inddelt i to kategorier: Der er high-end luksus høretelefonerne Elite 10 (1.999,- kr), og så er der Elite 8 Active (1.599,- kr), der på trods af at have “Sport” i navnet også sagtens kan bruges uden at du behøver at svede igennem. Udover prisen er den store forskel mellem de to sæt høretelefoner, at Elite 10 har markant større ‘drivers’ (de højttalere der laver lyden i høretelefonerne) på 10mm, mens Elite 8 Active har en mindre ‘driver’ på 8mm. Desuden er sidstnævnte også vandætte, hvorimod Elite 10 godt kan overleve en tur ude i regnvejret på vej hjem fra arbejde, men du skal ikke gå i bad med dem.

På både Elite 10 og Elite 8 har Jabra lavet et åbent design af høretelefonerne. Hvilket i praksis betyder to meget vigtige ting: Det første er, at begge sæt høretelefoner nærmest “svæver” i ørekanalen, og du får ikke længere følelsen af at presse dem dybt ind i dit øre. Det reducerer kraftigt følelsen af smerte ved at have høretelefonerne på og følelsen af, at ens ører bliver “trætte” og ømme efter at have båret dem i noget tid.

Det andet, og for nogle meget vigtigere, er at det åbne design samtidig gør at resten af omverden kan høres meget bedre. For nogle vil dette være en klar fordel, særligt hvis du ikke kan lide følelsen at være fanget i din egen verden, mens for andre vil det være frustrerende fordi Elite 10 og Elite 8 nu lukker så meget mere af omverden ind, at det kan gøre det svært at høre en podcast hvis du sidder i et støjende tog eller cykler i meget trafikerede områder.

Det vigtige ved det åbne design er dog, at lydkvaliteten forøges markant i både Elite 10 og Elite 8 Active er helt forrygende. Det er formentlig de bedste trådløse høretelefoner indenfor dette prisniveau på markedet. Musikken føles levende, podcasts er nærværende og det er en fryd at have dem på. Det åbne design gør også at de er nogle af de mest behagelige høretelefoner du kan have på.

Spækket med nye features som Dolby Atmos

Udover lydkvaliteten, så har Jabra også fokuseret meget på deres samarbejde med Dolby, og mere specifikt inklusionen af Dolby Atmos i Elite 10. Dolby Atmos er en lydteknologi, hvor højttalere er placeret både foran, bagved, ved siden og over dig. Så du kan høre en helikopter bevæge sig hele veje rundt om en dig i en actionfilm, eller føle du er midt på gulvet til en fed koncert.

I et par trådløse høretelefoner er der ikke plads til, at have højttalere overalt omkring dig. Så i stedet forsøger man at opnå samme effekt ved at skabe illusionen af højttalere gennem software og tricks såsom, at høretelefonerne ved hvad vej du drejer hovedet og justerer lyden baseret på det.

I praksis føles brugen af Dolby Atmos mest som en gimmick. Det er kun Apple Music der understøtter Dolby Atmos blandt musiktjenesterne, og ellers kan du bruge det hvis du ser film på din telefon. Det er også muligt at få en “forfalsket” udgave af det, hvor du afspiller helt almindelig stereomusik, men så splittes lyden i din musik ud forskellige positioner omkring dig for, at skabe illusionen af en lydbobbel. Det fungerer ikke videre godt når du bruger stereomusik, men til musik og film der faktisk understøtter Dolby Atmos er effekten god, men det er stadig en gimmick der ikke nævneværdigt forandrer oplevelsen af høretelefonerne.

Men selv med gimmicks som Dolby Atmos, så er både Elite 10 og Elite 8 Active fremragende høretelefoner. Specielt Elite 10 udemærker sig med en kraftfuld bas, og en klarhed i musikken som Jabra ikke tidligere har leveret i nogle af deres produkter. De sidder forrygende i ørerende, og føles ikke udmattende at have på. Til gengæld bliver de rigtig hurtigt overdøvet af trafik, og det kan gøre det svært at høre en podcast på vej hjem fra arbejde.

Jabra Elite 10 fås til 1.999,- kr og Jabra Elite 8 Active fås til 1.599,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × two =

No Comments Yet.