Sig farvel til alle gamle iPhone kabler – iPhone 15 overgiver sig

3 Min læsning

Apples iPhone 15 vil have den største forandring nogensinde – nemlig en ny form for kabel

Snart er det tid til at iPhone 15 lander i butikkerne, men i år har Apple ikke bare en ny telefon med en ny processor og små forbedringer her og der. I stedet laver Apple den største ændring til deres iPhone nogensinde.

For lige siden den første iPhone kom til verden har den brugt Lightning porten. Den lille bitte port har været nøglen til at oplade alt lige fra din iPhone, iPad og selvfølgelig dine AirPods. Men alt det er slut nu. Nu skal du skifte alle dine kabler ud, hvis du vil bruge Apples nyeste gadgets.

Men hvorfor skal vi til at bruge USB-C ?

Snart er det slut med Lightning porten på din iPhone

Skiftet til USB-C skyldes faktisk Margrethe Vestager, der i rollen som konkurrencekommissær i 2021 fik indført EU lovgivningen om, at alle teknologiprodukter solgt fra efteråret 2024 og frem skal gøre brug af USB-C. Målet med dette er at mindske mængden af e-waste, da vi smider opladere og kabler ud i et væk. Den nye lovgivning gør, at vi fra nu af kan bruge ét kabel til alting. Det samme kabel og oplader kan nu give strøm til din bærbar, telefon, tablet, høretelefoner og alting.

Det gør det ikke bare nemmere at dele opladere, når nogen akut mangler strøm, men det gør det også meget nemmere for virksomheder som Apple, Samsung og Google ikke at inkludere opladere med deres gadgets. For du har dem allerede derhjemme, og behøver faktisk ikke at putte en til ubrugt oplader ned i rodeskuffen.

Apple havde derfor valget mellem enten at følge EU lovgivningen , udgive en iPhone der kun kan oplades trådløst eller som nu – lave en iPhone med USB-C.

For Android og Macbook brugere har USB-C været dagligdag i rigtig mange år, og det har faktisk kun været Apples egen iPhone der har holdt fast i den traditionelle Lightning port mens resten af Apples produkter langsomt har skiftet over til USB-C henover de sidste par år. Selv fjernbetjeningen til Apple TV bliver opladet med USB-C.

USB-C er fremtiden for alt teknologi du kommer til at eje

Et kabel til alle dine gadgets er fremtiden for både Apple og resten af techbranchen

Udover den åbenlyse fordel med ét kabel til alting, så betyder skiftet til USB-C også at du fremover kan komme til at oplade din iPhone virkelig hurtigt. Firmaer som Anker, Aukey og uGreen laver nemlig opladere der kan oplade dine gadgets meget hurtigere end Apples traditionelle opladere.

Forventningen er også, at USB-C vil være vores standard kabel det næste lange stykke tid. Så du kan med god mavefornemmelse godt begynde at skifte alle dine kabler og opladere ud. For USB-C er i høj grad kommet for at blive, og vil være at finde i alle dine gadgets fremover.

Den nye iPhone 15 og iPhone 15 Pro med USB-C er i butikkerne fra den 22. september.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 11 =

No Comments Yet.