Nye chatbots fra Meta- Snak med Snoop Dog eller Kendall Jenner

3 Min læsning

Vi er godt igang med at bygge relationer til alle de digitale væsner, som dukker op omkring os. AI kærester, venner, terapeuter og assistenter bliver uundgåeligt en del af den nære fremtid. Men hvad betyder det for os som mennesker? Det er et af de spørgsmål jeg stiller i bogen Argumenter for Mennesker, og denne uge i Go Aften Live.

Med kunstig intelligens er det muligt at genskabe ægte mennesker som digitale avatars. Det er noget rigtig rod når det er kendte kvindelige kunstnere, som pludselig dukker op i pornofilm. Eller politikere som med noget der ligner egen mund pludselig siger noget, de aldrig har sagt. Der er skuespiller strejke i Hollywood. For bliver der overhovedet brug for skuespillere, hvis man bare kan skabe menneskelignende figurer som hverken skal have løn eller frokost?  

Teknologien gør alt dette muligt, men hvordan kunne det vendes til en fordel, for dem der normalt lever af deres personlige brand? Den største ulempe ved at være skuespiller, sportspersonlighed, voice artist, model eller foredragsholder, er at man ikke kan skalere sig selv. Du kan ikke være flere steder på én gang. Derfor vil der altid være en begrænsning på hvor mange du kan “optræde” for. Men med kunstig intelligens begynder den situation at ændre sig. Hvad nu hvis man kunne være flere steder på én gang? Tale med en masse i løbet af en dag? Det er muligt nu, og Meta/Facebook er nogle af de første der kommer med et bud på hvordan det kan se ud. 

"Hvad betyder det for menneskeheden, hvis alle vores venner pludselig er robotter?"

Denne uge har Meta lanceret en række chatbots baseret på kendte personligheder som rapper Snoop Dog, Tv-kendis Kendall Jenner, Tik Tok stjerne Charli D’Amelio, fodboldstjerne Tom Brady og mange flere. Det bliver nu muligt for tusindevis af almindelige facebookbrugere på én gang at føre samtaler med disse personligheder gennem deres avatars. Hvordan virker det? Jo man må antage de kendte profiler velvilligt og under en attraktiv kontrakt har stillet ansigt, krop, stemme og personlighed til rådighed. Sandsynligvis med visse forbehold og til et klækkeligt beløb.

https://argumenterformennesker.elektronista.dk/Så mens kollegaer strejker og panikker over at blive erstattet er AI, så har denne række af kunstnere måske fat i den lange ende? De griber teknologien og lader den arbejde til egen fordel. Men disse muligheder kommer ikke uden udfordringer og en række spørgsmål. Nogle af disse drøftede vi i Go Aften Live denne uge. For hvad betyder det for vores evne til at knytte os til ægte mennesker, når vi i højere og højere grad kommer til at tale med AI? Ender vi med at foretrække AI selskab fremfor besværlige kollegaer og kærester? Og hvad sker der når vi dør? Har alle mulige ret til at genskabe os til underholdende samtale eller kommercielle formål? Hvordan kommer juraen og følelserne til at stå, når vi taler om forholdet mellem mennesker og avatars/bots i fremtiden? Vil vi kunne kende fiktionen fra virkeligheden, når vi ikke længere kan skelne? 

 

Synes det den mere eftertænksomme del af teknologiudviklingen er interessant, så er det netop det bogen Argumenter for Mennesker handler om. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 − four =

No Comments Yet.