Apple music- er det farvel til Spotify?

3 Min læsning

Apple har introduceret deres nye Apple Music service. På tide kunne man mene, når man i årevis har kikket fortabt på en outdated iTunes, mens Spotify og andre tilkomne abonnementsstreamingtjenester har ændret måden, vi lytter til musik på.

Apple Music er klar i 30 lande sidst på måneden (vi krydser fingre for DK, men er jo som regel først med i senere lanceringer). Det kommer til at koste 9.99 $ om måneden som Spotify, så nok 99 kr. i DK. Men Apple giver de første 3 måneder gratis, og som bekendt er “first hit is free” metoden effektiv til at få folk hooked på nye digitale tjenester (og andre stoffer.)

Screen Shot 2015-06-08 at 10.29.58 PM

Ingen tvivl om at Apple gennem tiden har spillet en kæmpe rolle for vores måde at lytte til musik på. Det kan godt være andre havde lavet Mp3 afspillere, men det var Apple der gjorde det cool med iPod’en. Vi har kunne downloade musik både lovligt og ulovligt på nettet, men det var Apple som gjorde det allemandseje med iTunes.

Apple har forsøgt sig lidt med noget radio og en mislykket social tjeneste. Men ellers har de ligget pænt stille på musikfronten de sidste mange år. Men da de købte Beats og fik folk som Jimmy Iovine og Dre ind i virksomheden var det et ret tydeligt signal om at der var noget nyt på vej med Apples musiktjensteste.

Men hvad er så Apple Music? Tilsyneladende en streamingtjeneste som også indeholder radiokanaler (Beats1) en 24/7 radiostation- broadcastet fra 3 byer. “Kun musik som er god og føles god” sagde Trent Reznor i en video under præsentationen,  og så nogle sociale elementer (Connect) som forbinder bands med fans. Selvfølgelig på alle Apple devices, men fra efteråret også til Android.

I Apple Music har man sin egen musik i MyMusic. Herunder findes også ForU som er en af musikere og ikke blot algoritmer kurateret sektion med personlige anbefalinger til din musiksmag. Og så selvfølgelig New- det nyeste anbefalede musik

Screen Shot 2015-06-08 at 10.28.54 PMApple Music er også integreret med den stemmestyrede assistent Siri. Det betyder, at du kan bede om nummeret fra en gammel film eller top hittet fra 86.

Apple præsenterer Apple Music som et økosystem som er bygget til at spille sammen. “Det er jo Myspace de introducerer der” udbrød Geo midt under præsentationen og holdte fast i at Apple bevidst udnytter at folk nok har glemt Myspace nu. Ihvertfald kan man konstatere, at Apple prøver at fange det lukrative streamingmarked nu. De har allerede fat i millionvis af brugere, som har iTunes abonnementer, de har altid haft et tæt forhold til musikindustrien, og de er gode til at lave tjenester, som andre allerede har lavet- bare meget mere lækkert og brugervenligt. Det skulle ikke undre om de også med Apple Music får krammet på os alle sammen. Men det er ikke til at sige, før vi har set det i praksis.

 

Men ja, for de heldige første 30 lande er der altså 3 måneders gratis prøveperiode. Ude med den nye version af styresystemet, som nu vil hedde El Capitan. 9.99 $ men for 14.99 $ kan op til 6 familiemedlemmer bruge samme konto og stadig bruge deres egne profiler, så playlister ikke bliver rodet sammen. Præcist som man kender det fra Netflix.

Hvad tænker du om Apples nyeste musiktiltag? Bliver det fedt eller flop?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 + eight =

4 Comments
 • Søren
  juni 9, 2015

  Den tid hvor Apple var forrest i feltet og virkelig kunne innovere markedet og skabe reel værdi for brugerne er ovre. Med deres lukkede økosystem, har de sikret sig en række kunder, men som er de blevet mainstream og en telefon for konfirmander. Herfra er der kun en vej, og det er nedad, med mindre de snart formår at komme et nyt produkt der atter kan markere dem sin et innovativt brand. Så nej tror bestemt ikke at Apple Musical bliver en Spotify kilder.

  • Søren
   juni 9, 2015

   Hehe Apple Musical f…..g autocorrect

   • Peter
    juni 12, 2015

    Så er det jo sjovt at de har sat rekord med rekord på efter den seneste iphone, så nej tror ikke de er på vej ned ad bakke. Synes det er utroligt underligt at folk ser det som en konfirmand tlf??
    Og selvfølgelig kommer Spotify under voldsom pres, måske ikke lige i så høj grad i Norden som resten af verden.

 • Anders
  juni 12, 2015

  Det er 100 lande, og løse rygter siger allerede, at Danmark ER med Jeg har ventet SÅ længe på at kunne styre min musik-streaming med stemmen, så jeg er vildt oppe at køre. Det bliver for FEDT!!!