DE 10 BEDSTE APPS TIL NEW YORK

5 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Jeg har tilbragt sommeren i New York med en blanding af møder i den digitale arena og en masse vidunderlige storby oplevelser. Jeg trasket Manhatten tynd, jeg har hoppet fra Subway til Subway, spist på gode restauranter, drukket kaffe og cocktails de bedste steder og shoppet mærkevarer til spotpriser. Altsammen ved hjælp af  nogle fantastiske smartphone apps. Jeg har samlet de 10 bedste tips til dig der har iPhone. (flere findes også til Android).

Amerikansk simkortMed mindre du vil have en kæmpe telefonregning eller ringe fra en telefonboks som Carrie i Sex and the City, så kan det hurtigt betale sig at få et amerikansk simkort. Gå ind i en lokal AT&T butik og bed om en “plan”, der dækker de dage du skal være i landet. F.eks. kan du for 2.50 $ om dagen ringe og sms’e så meget du vil i USA og endda også sms’e gratis til Danmark. Vil du også have data på telefonen, så du kan tjekke mails og f.eks. bruge Facebook og FourSquare, så bliver abonnementet lidt dyrere.

Elektronista tip: Du behøver ikke data. Snup lidt online tid på Starbucks eller fang et gratis offentligt netværk. Der er masser af steder, du kan logge på.

NYC SubwayHeldigvis behøver du ikke længere kæmpe med et stort, fedtet kort til undergrundsbanen. Det er slut med at ligne en turistidiot, når du først har downloadet NYC Subway app’en til din smartphone. Zoom ind for at se de enkelte stationer og zoom ud for at få overblik. Du kan også skrive hvor du er, og hvor du gerne vil hen, og så giver app’en dig en ruteanbefaling.

Elektronista tip: Hold øje med togene i weekenden. Der bliver tit lavet sporarbejde, og så kører de ofte fra andre spor og springer stationer over.

Hent New York subway app i iTunes.

NYMapEt kort i New York er en absolut nødvendighed. Du kommer til at gå mere end du kunne forestille dig og det er fedt at kunne danne sig et overblik over hvor kvarterene ligger i forhold til hinanden. Hvis du skal finde en særlig adresse er det ofte de to gader adressen ligger i mellem, som man skal gå efter. Mange af gaderne er nemlig utrolig lange.

Elektronita tip: Hvis du planlægger turen på en laptop eller iPad hjemmefra eller om aftenen undervejs, er Google Maps og Google Street view også gode redskaber, som kan skabe overblik. Så kan du også se gaden du skal bo i, inden du rejser hjemmefra.

Hent kort over New York på iTunes. (Husk at gå efter et kort som også virke i offline tilstand)

Lonely Planet New York CityJeg er en af de mange rejsende, som i årevis har sværget til rygsækbiblen “The Lonely Planet”. Fra Indien til Thailand og Mexico til Japan. Ulempen er, at murstensbogen kommer til at udgøre en urimelig stor del af bagagens vægt. Heldigvis findes Lonely Planets tips til lokale restuaranter, vigtigste sights og baggrundsinformationen om de steder du besøger nu på en app. Få f.eks. overblik over highlights i de forskellige kvarterer fra Williamsburg i Brooklyn til Soho på Manhattan.

Elektronista tip: Lad app’en anbefale dig en restaurant i nærheden. En smartphone har GPS, så den ved hvor du er. Du behøver ikke at være på nettet. Prøv evt. Noho Star til frokost ved Bleeker street.

Hent The Lonely Planet New York på iTunes.

The Scoop

The New York Times står bag denne virkelig lækre insider app, som anbefaler lidt ud over det sædvanlige. Med kategorier som Bars, Coffee, Events, Frozen treats (Yum!), Shopping og min favorit “Only in New York” finder du hurtigt det de lokale også synes er fedt.

Elektronista tip: Du SKAL unde sig selv en fishtaco på den helt unikke mexicanske garagerestaurant Tacombi på Elizabeth Street.

Du kan også søge på “Near by” og finde et godt tip, lige når du har brug for det.

Elektronista tip: For frisk luft og strandliv besøg det fantastiske og meget eksotiske Little Russia og køl af i det friske vand ved Brighton Beach. Begge dele ligger også tæt ved forlystelsesparken ved Coney Island.

Hent The Scoop på iTunes.

New York City Walks

Selvom subway’en er nem og taxierne billige kan du ikke komme udenom at gå meget i New York. Så hvorfor ikke gå en lidt mere planlagt tur, hvor du er sikker på at få en masse af det rigtige med undervejs. New York City walks giver dig valget mellem turer som Central Park Attracktions, Brooklyn Walk, New Yorks top Museums, NY Nightlife Experience og Shopping tour of New York.

Elektronista tip: Køb et par sko du går virkelig godt i. Hvis du er i New York om sommeren er et par Teva sandaler et rigtig godt bud. (og nej Converse er både for varme og har for tynde såler). Smid et par pænere sandaler i tasken, hvis du skal til møde eller fest senere.

Hent New York walking tours på iTunes.

The Best of New York City


Hvis du gerne vil have tips til både underholdning, mad og shopping er The Best of New York City en stor hjælp. Søg efter “Comedy Clubs”, “Business Dinner” eller “Vintage Clothing”.

Elektronista Tip: Den ultimative vintagebutik “Beacons Closet” ligger i Williamsburg. Tag toget til hipstercentralen Bedford Avenue, hvor du også finder mange andre trendy butikker og restauranter.

Hent The Best of New York på i Apples app store.

Museums-apps

Hvis gaderne bliver for varme i den stegende New Yorker sol, så er byen heldigvis fuld af vidunderlige og kølige museer. Der er selvfølgelig det meget moderne og tjekkede MOMA. Men jeg er især vild med det lettere nørdede American Museeum of Natural History. Kombinationen af rumfart, dinosauer- skeletter og en virkelig god food court skaber rammerne for den perfekte air condition dag. Hent lidt ekstra nørde-trivia fra American Museum of Natural History dinosauer app. Hent også MOMA app’en på iTunes.

Elektronista tip: Kælderbutikken på The Ameirican Museeum of Natural History sælger frysetørret astronautis. Sejt!

Har du fundet en helt uundværlig app til New York? Hold den endelig ikke for dig selv. Smid linket i kommentarfeltet herunder.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × five =

5 Comments
 • Frans Josef Meyer
  august 9, 2011

  Goings On: The New Yorker

  GOINGS ON is a guide to New York City culture from the staff of The New Yorker. Download for in-depth event listings and recommendations by the best critics in the world.

 • Cecilie
  august 10, 2011

  Et site der ikke er specielt fancy men som til gengæld udbyder nogle helt fantastiske vandreture rundt i forskellige kvaterer i NYC, hvis man er interesseret i lokale røverhistorier, mad og fifs til de bedste restauranter i NYC: http://www.foodsofny.com/

 • christina poulsen
  august 12, 2011

  Jeg skal for første gang til NY (og Miami) her til efteråret, så denne guide (og ovenstående 2 tilknyttede kommentarer) var lige det, jeg havde brug for. Thanks a million!

 • John Bøgvad
  august 12, 2011

  Var N.Y.sidste måned, og hvor ville jeg gerne havde haft jeres apps med mig,tanks any way, godt initiativ, jeg vil sprede budskabet.
  John

 • Johanne
  april 25, 2012

  Hvis man skal på Woodbury Outlet, så yilmeld dig VIP Lounge på deres hjemmeside og print Rabat Kupon´er ud. Der findes også en Woodbury App så man kan lave en Shoppe handlings plan med favorit butikker hjemme fra.. Tager afsted fredag.. YAY!!