Elektronistas gamer-ekspert anbefaler: 4 fantastiske julespil

7 Min læsning

Det er blevet december, og det betyder julegaver og juleferie – og masser af tid til at spille computerspil. Vi guider dig til 4 fantastiske spil med alt lige fra et fedt Battlefield-spil til sublime Pokémon Let’s Go.

 

Battlefield-serien når nye højder med en tilbagevenden til 2. Verdenskrig

Battlefield V fås til PC, Xbox One og Playstation 4

I Battlefield-serien har der altid været fokus på store krigsslag. Seriens tilløbsstykke har været dets multiplayer-del, hvor 64 spillere er på den samme slagmark og kæmper om at bringe sejren hjem til deres hold. Gennem årene har serien bevæget sig rundt mellem flere historiske krige, og med Battlefield V kommer serien tilbage til rødderne, nemlig tilbage til 2. Verdenskrig.

Fundamentet i serien er stadig det samme. Der er to hold, som kæmper mod hinanden på enorme slagmarker, og det gælder om at vinde. Der er dog mange forskellige måder, den oplevelse kan skæres på. En af de former, som gør Battlefield helt unikt, er dets ‘Operations’-spiltype. Her skal de to hold ikke bare dræbe hinanden, men også indtage forskellige dele af slagmarken. Dette foregår over flere dage. Det hold, som vinder mandagens konflikt, har en fordel under tirsdagens kamp og sådan udvikler krigen sig løbende med tabere og vindere efter hvert slag. Dette greb er med til at give en mere sammenhængende spiloplevelse.

Selve spiloplevelsen i Battlefield V kan bedst beskrives som et overflødighedshorn af sanseindtryk. Fordi der er så mange spilllere overalt, er der altid lyde, bevægelser og aktivitet. Det skaber illusionen af at være midt i en actionfilm, hvor der altid sker noget spændende lige i nærheden af dig. Den konstante aktivitet er med til at levere et konstant højt tempo, og uanset om du vil deltage i konflikterne til fods eller ombord i et fly, er der altid mulighed for, at du kan bringe meningsfuld værdi til dit hold og dets progression.

Hvis du ikke er til multiplayer, byder Battlefield V også på række små krigshistorier. Disse historier følger personer under krigen, som du formentlig ikke har hørt om før. Der er blandt andet historien om modstandsbevægelsen i Norge, der kæmpede mod at forhindre Nazisterne i at producere tungt vand, en hovedingrediens i atombomber.

Der er tre forskellige krigshistorier, som berører nogle meget anderledes temaer og oplevelser i 2. Verdenskrig, end hvad spil og film normalt har gjort. Det gør dem alle tre forfirskende anderledes og ikke mindst sjove at spille.

Men det er online, at Battlefield V lever og ånder. Her stråler spillet med dets blanding af kampe til vands, lands og i luften, og de store slagmarker er en helt unik ting i en genren, der typisk er fokuseret på små områder og færre spillere.

Hvis du elsker Battlefield, så vil du i høj grad føle dig hjemme i Battlefield V, og er du blevet træt af Call of Duty’s begrænsninger, så vil Battlefield V føles som en helt anden verden og et enormt friskt pust.

 

Fallout 76 er en meget anderledes Fallout-oplevelse på godt og ondt

Fallout 76 fås til PC, Xbox One og Playstation 4

Tidligere ‘Fallout-spil har typisk været historietunge rollespil i en verden fyldt med figurer, du kan snakke med, masser af historier og unikke oplevelser. Sådan er ‘Fallout 76’ på ingen måder. Det er en helt anden type spil end det traditionelle Fallout-spil, og det er på godt og ondt.

For i Fallout 76 er du blandt de første, der træder ud i verden efter, at atomkrigen har ødelagt alt. Du skal nu genopbygge verden omkring dig og finde ud af, om nogen overhovedet har overlevet. Fallout 76 skiller sig ud ved, at du er næsten helt alene i spillet. Traditionelt har der været en masse personer, du kunne snakke med, få missioner eller få fortalt historier af. Alt det er væk i Fallout 76, og i stedet er der kun 24 andre mennesker, som også spiller spillet. Du deler nemlig verden sammen med andre rigtige mennesker, og I er de eneste ude i vildmarken.

Det betyder også, at der ikke er en traditionel historie at følge. I stedet handler spillet i høj grad om overlevelse, at finde våben, udstyr og opbygge en lejr, du kan overleve i. Du ender derfor ofte med at vandre ud i ukendte områder på jagt efter flere ressourcer, og her møder du mutanter, robotter eller andre fjendtlige ting. Der er altid noget nyt at udforske, og det er Fallout 76 absolut største styrke. Det er en enorm verden at udforske, og følelsen af at bevæge sig igennem den uden at vide, hvad der gemmer sig om det næste hjørne, er fantastisk.

https://youtu.be/hPlpOIfFbWI?t=279

Det er dog ikke et traditionelt Fallout, og det faktum, at du i høj grad selv skal skabe din egen historie, enten alene eller sammen med andre, er driftkraften bag spillet. Hvis du drømmer om at drage alene ud i verden på et stort eventyr, så kan Fallout 76 levere i høj grad. Uanset om du vil gøre det alene eller med venner. Bare husk, at det er et spil, der kræver du altid er online.

 

Nostalgi for alle pengene med Spyro: Reignited Trilogy

Spyro: Reignited Trilogy fås til Playstation 4 og Xbox One

Spyro-spillene var nogle af de mest toneangivende spil på den originale Playstation tilbage i 90’erne. De var altid blandt de spil, der blev nævnt som “essensen af Playstations succes”, og nu næsten tyve år efter dets oprindelige udgivelse bliver de tre første spil i serien genudgivet med en ny imponerende grafisk overhaling, men både spillenes charme og struktur er blevet eminent bevaret.

Alle tre spil i trilogien er blevet opdateret til 2018-standarder på den visuelle front, og de er fyldt med charme. Hvad der for 19 år siden var en mudret verden, er nu blevet et gennemført med visuelt udtryk, der bringer hver af spillenes unikke verdener, fjender og personer til live som aldrig før. Teknologien gør det muligt at realisere de mange ambitioner, spillene havde, og det føles som om, at spillet nu endelig kommer til sin ret rent visuelt.

På spilfronten er alle tre spil bevaret i deres originale tilstand. Du skal hen over tre spil hjælpe Spyro med at redde dragerne fra forskellige trusler. De tre spil er hver især vidt forskellige og at have alle tre tilgængelig på samme tid gør det nemt at se den udvikling, der sker fra Spyro 1 og op til 3. Det første spil i serien er meget simpelt, og gennem de to andre spil bliver de gradvist mere og mere komplekse. Den konstante udvikling er også med til at holde trilogien frisk og interessant, da det ikke bliver det samme igennem tre spil.

Hvis du jagter ét spil, der kan underholde store og små gennem hele juleferien, er det svært ikke at pege på Spyro-trilogien. Her finder du tre charmerende og underholdende spil, masser af underholdning for pengene og samtidig et stykke spilhistorie.

Pokémon kommer til Nintendo Switch og rusker op i traditionerne

Pokémon Let’s Go Pikachu og Pokémon Let’s Go Eevee fås til Nintendo Switch

Pokémon er nu endelig kommet til Nintendo Switch, og med sig bringer det også en håndfuld nye idéer. Men faktisk er Pokémon Let’s Go mere en ny fortolkning af Pokémon Yellow fra 1998, da spillet har den samme historie, foregår i den samme region og kun har de første 150 Pokémons, som de originale spil fra slutningen af 90’erne havde.

Spillet starter hos Professor Oak, den berømte Pokémon-professor, der skal sende to nye eventyrlystne unge mennesker ud i verden på eventyr. Den ene er dig, og den anden er din bedste ven. Hver især skal I drage ud på eventyr, træne og fange Pokémons og blive den bedste træner. I starten af Pokémon-spil bliver du normalt bedt om at vælge, hvilken Pokémon du være til at starte med, men i Let’s Go er det styret af, om du køber Pikachu- eller Eevee-udgaven. Afhængigt af hvilken udgave du køber, får du en bestemt makker med dig ud på dit eventyr.

Derfra går det over stok og sten med at fange Pokémons, besøge forskellige byer og udfordre de regerende mestre, indtil du kan udfordre landets bedste Pokémon-trænere. Det hele foregår meget struktureret og simpelt, men en 2018-fortolkning af et tyve år gammelt spil byder på nogle nye tanker. Der er nemlig kigget på en del på mobilsuccesen Pokémon Go som inspiration. For når du møder en Pokémon ude i vildmarken, skal du fange den på præcis som måde, som i Pokémon Go, og du kan endda også overføre Pokémons, du har fanget på mobilen over i dette spil.

Det strategiske lag, når du kæmper mod andre Pokémon trænere, er dog bevaret, og kampene er stadigvæk taktiske, udfordrende og sjove. Fusionen mellem det traditionelle Pokémon og det moderne ‘Go’-format bringer en god balance mellem nyt og gammelt, og gør det nemt for fans af Pokémon Go at opgradere til det mere komplekse eventyr i Pokémon Let’s Go. Her er et idéelt spil for både nye og gamle fans af Pokémon.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 3 =

No Comments Yet.