ENDELIG- SPOTIFY TIL BØGER

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Der er altid film at se på Netflix og altid musik at lytte til på Spotify. Nu er der snart tusindvis af bøger at læse på Mofibo. En upcoming, dansk all you can eat abonnementstjeneste med alt det læsestof du orker tygge dig igennem for under 100 kr. om måneden.

eboger-danmark

Manden bag den nye abonnementstjeneste er den 27 årige iværksætter Morten Strunge også kendt som knægten der opbyggede og siden hen solgte Onfone fra 120 mio.

Det er stadig kun få danskere som har taget springet fra analoge til ebøger. Men skeler vi til USA, så bliver allerede 30% af alle bøger læst på en tablet eller en ebogslæser og bogbutikken Amazon sælger flere ebøger end papirsbøger.

Danskerne har allerede taget tablets til sig, og jeg mener kun det er et spørgsmål om tid før ebogslæsning slår igennem. Som vi så med de gode gamle LPer vil mange bruge et sentimentalt argument for ikke at lægge det fysiske produkt fra sig. “Jeg kan godt lide lugten af papir”. “Jeg synes det er rart at kunne mærke siderne”. “Lyden på en LP lyder mere autentisk”. Sagen er bare den, at når man først har fundet ud af, hvor nemt det er at have hele verdens musik i lommen eller tusindvis af bøger tilgængelige lige gyldigt hvilket bærbart device, du har i nærheden, så begynder det lige så langsomt at give rigtig meget mening. Læsning er faktisk ret hot for tiden. Jeg lægger især mærke til app’en GoodReads som tilsyneladende har fået et ret godt tag- også i mange danskere. Måske kan Mofibo være med til at pushe danske brugere til at blive endnu mere begejstrede digitale læseheste.

Mofibo lancerer i løbet af sommeren 2013. I første omgang fungerer tjenesten kun på Apple devices og senere også på Android. Interesserede skrive sig op for mere information på Mofibo.com

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + seven =

4 Comments
 • Jette Fog
  maj 31, 2013

  Når du nu så godt kan lide E-bøger, hvorfor ofrer du så ikke en Kindle på dig selv? Jeg har både iPad og Kindle, og synes at Kindlen er så meget bedre. Jeg har den billigste – med reklamer, der imidlertid kun er fremme, når jeg ikke er der. Der er kommet en ny, Paperwhite, tror jeg det er, og den skulle være endnu bedre og heller ikke dyr. Især – men bestemt ikke kun – god,når man vil læse udendørs i solskin, og det vil man jo gerne. Jeg har rundt omkring set og hørt, at man “jo” ikke kan læse danske bøger på den. Det passer ikke, jeg har en del på min. Gå ind på BookSnob, bestyreren der, kan fortælle hvordan.
  God konfirmationsgave – mit barnebarn er aldeles ferm til at læse på engelsk nu, og der er en masse ungdomsbøger at få på Amazon, bl.a.omtalte Hunger Games. Jeg køber gladeligt det hele, og hun kan hente alt det, hun gerne vil læse.
  mvh Jette Fog

 • christiane
  maj 31, 2013

  Jeg læser faktisk næsten alt på en Kindle app. Selve Kindle læseren købte jeg til mine forældre, men prøver faktisk at nasse den tilbage :-)
  Bedste hilsner
  Christiane

 • Line Stig
  juni 1, 2013

  Lyder genialt, og som en tjeneste der lige er noget for mig, MEN vil dog meget hellere læse på min Kindle end på min IPad, så håber tjenesten også kommer til at kunne bruges på Kindle…

 • Nana
  juni 1, 2013

  Jeg er egentlig mest til lydbøger, men Mofibo lyder rigtig interessant.
  Og er nu også hoppet på Goodreads efter du nævnte det i teksten, og synes også det virker lovende.
  Så mange tak for de gode brugbare tips :)