ENDOMONDO OG DAVID ANDERSEN PRÆSENTERER FASHION LØBETØJ

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Jim Lyngvild (iklædt Mamutstor pels), Masha Vang (iklædt relativt lidt), Tina Lund (klædt i sort og hesteflet), Frederik Fetterlein ( iført læderjakke værdi: 38 ture til Bonbonland) og Allan Nielsen (i sort læderjakke muligvis nyindkøbt på Fetterleins nye garageudsalg). De kendte gnubber skuldre med modemagasinernes chefredaktører mens træningsapp Endomondo præsenterer deres nye kollektion af løbetøj i samarbejde med designer David Andersen. Elektronista var selvfølgelig med. 


Der er gratis Coke light i foyeren. Måske fordi det her ikke bare er en fashion event, men også en event for dem, der gerne vil være sporty OG lækre på én gang. Fotograferne knipser løs mens kendte og ukendte fashion lovers ankommer. Mange iført pels. For det sner.

Mashca Vang og Tina Lund sammenligner klude

Da kl. bliver 18 glider folk langsomt ind i koncertsalen. Endomondo og David Andersen har valgt gallascenen i det gamle, smukke radiohus på Rosenørnsallé til præsentationen af deres sportstøjsserie. David Andersen er en respekteret designer, og han har formået at drive modefolket ud i kulden. Det virker ikke rigtig som om de ved, hvad Endomondo er.

Vi venter og venter, mens en Endomondo app på storskærm tæller og tæller uden rigtig at komme nogen vegne.

Endelig starter showet. Så er der sport på scenen! Modeller i sort træningstøj med lidt snert af Endomondo logo flettet ind som syninger. Kan godt se det er noget federe end de neonoutfits de kører med i Maratonsport. (Dog næppe ligeså trafiksikkert). Men voldsomt meget anderledes ser det ikke ud. I kollektionen der jo selvfølgelig er til efterår/vinteren er der løbejakker, løbetights og shorts og tanktops til træningscentret. Jeg noterer mig, at de mandlige modeller har meget tynde lægmuskler. Ikke just et tegn på, at de selv tilhører løbefolket.

 

 

Efter en 6-7 modeller har spankuleret over scenen er det slut med løbetøj (tænker det kunne have været sjovt hvis de løb, men så er det så svært at se fashion seriøs ud, så den droppede de nok ret tidligt i brainstormen).

David Andersen kaster nu sin inspiration fra arkitektur, musik og museer ind i reelt modetøj. Der kommer sorthvid arty video på storskærmen og “upside down you turn me” med de rigtige tunge beats i højtalerne. Andersens dunkle men eksklusive univers glider ind på tårnhøje drenge og piger- frøknerne dyppet i heavy, mørk øjenmakeup langt på den anden side af smokey eyes.

Det er flot og meget dramatisk. Jeg gisper lidt hver gang de forsigtigt tripper ned af den stejle rampe i høje, høje hæle for at nå catwalken. En af pigerne er liige ved af falde, der går et sug gennem salen, men hun redder den i sidste øjeblik. Der er løse bluser, gennemsigtige netbluser, bukser med sorte pailetter, asynkrone kjoler, kapper, hætter og pludrebuks. Det hele er meget dunkelt og Bladerunner agtigt, og det er jeg vild med. Som en regnvejrsnat i Tokyo. Ikke venligt, ikke sjovt men hell of cool.

 

Jeg kan godt forstå, at Endomondo gerne vil alliere sig med en designer, der besidder den ekstreme form for cool, som David Andersen gør. Det er måske ikke lige det mest oplagte valg til løb og træning, som man måske umiddelbart forbinder med noget mere livsbekræftende og sprudlende. (Stella McCartney passede f.eks. meget godt med Adidas). Men på den måde overrasker partnerskabet mellem Endomondo og David Andersen, og kant kan jeg godt lide.

Og hvis jeg kan se bare en lille smule lækrere ud på den urbane måde, når jeg løber rundt om søerne i København, så dropper jeg gerne min grå Run-D.M.C. hættetrøje, og hopper i nogle designerklude. Jeg tror dog stadig primært motivationen vil komme fra Endomondo app’en som jo både måler løbeturens længde, kortlægger ruten og lader mine Endomondo venner sende mig peptalks i høretelefonerne undervejs. Jeg syntes, faktisk Endomondo var showets stjerne.

Den danske løbeapp Endomondo har allerede taget træningsfolket med storm. Nu går de benhårdt efter dem der gerne vil se godt ud mens de træner. I samarbejde med designeren David Andersen introducerer Endomondo under Copenhagen Fashion Week en ny linje af træningstøj

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 15 =

No Comments Yet.