Facebook vil sætte en stopper for mobning

2 Min læsning

Af Milos Jørgensen, ungdomsreporter

Facebook, Danmarks største online sociale netværk, lancerer nye tips og værktøjer, der hjælper med at sætte en stopper for mobning.

mobning på nettet

 

Mobning findes i mange former, også online – og det vil Facebook ikke være med til. I den forbindelse har Facebook netop lanceret et nyt antimobbecenter i Danmark, som giver teenagere, forældre, værger og lærere ressourcer til at håndtere mobning, både online og offline.

Antimobbecenteret er blevet skabt i samarbejde med Facebooks egne ingeniører og deres partnere hos Center for følelsesmæssig intelligens ved Yale. Ud over det har Facebook også en række lokale samarbejder med organisationer rundt om i verden, og har for eksempel allieret sig med Red Barnet Danmark for at sikre, at indholdet er er relevant for danskerne.

Med lanceringen af det nye center får Facebook-brugere således adgang til værktøjer og ressourcer med det samme om hvordan de håndterer problemet. Det nye antimobbecenter er så dybt en integreret del af rapporteringssystemet i Facebook, at når en Facebook-bruger anmelder mobning, modtager vedkommende links til relevante oplysninger om, hvordan personen skal håndtere situationen baseret på de oplysninger, som brugeren indtaster.

Det nye ressourcecenter giver unge mulighed for at følge en trin-for-trin guide til, hvad de skal gøre, hvis de bliver udsat for mobning, hvis en af deres venner bliver mobbet, eller hvis de bliver beskyldt for mobning.

Facebook giver vejledning til, hvordan man kan starte den svære samtale, om hvordan man siger undskyld, hvis man mobber, eller hvordan man skal spørge om hjælp, hvis man er mobbeoffer.

Ressourcecentrets indhold stammer fra flere års forskning fra forskellige velgørenhedsorganisationer, akademikere og andre, der arbejder med forebyggelse af mobning.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × one =

No Comments Yet.